Latvijas autopārvadātāji nopelnījuši ar kravām uz Krieviju

© Sputnik / Vladimir Kornev / Pāriet pie mediju bankasKravas automašīnas pie robežas
Kravas automašīnas pie robežas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielāko skaitu pieprasījumu aizvadītajā gadā Latvijas pārvadātāji iesnieguši atļaujām pārvadājumiem uz Krieviju, Kazahstānu, Baltkrieviju, Poliju, Turciju un Ukrainu.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Lielāko skaitu pieprasījumu aizvadītajā gadā Latvijas pārvadātāji iesnieguši atļaujām starptautisko pārvadājumu veikšanai uz Krieviju, fiksēts transportlīdzekļu skaita pieaugums, vēsta BNN.

Autotransporta direkcija vēsta, ka 2017. gada nogalē Latvijā reģistrēts 4741 uzņēmums, kas nodardojas ar kravas vai pasažieru komerciālajiem pārvadājumiem valsts iekšienē un aiz tās robežam. 2017. gadā kopējais reģistrēto transportlīdzekļu skaits, kas tiek izmantoti kravas vai pasažieru pārvadājumiem, sasniedzis 22 412 — gandrīz par 5% vairāk salīdzinājumā ar 2016. gadu.

Starptautisko kravu pārvadājumu nodrošināšanai izsniegti 86% no pērn spēkā esošajām licencēm, kravas pārvadājumiem valsts teritorijāķ — 5%, pasažieru pārvadājumiem aiz Latvijas robežām — 9%, pasažieru pārvadājumiem Latvijas teritorijā — 0,17%.

Ceļa būvdarbi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji dodas uz Igauniju, igauņi – uz Somiju

Starptautisko pārvadājumu veikšanai Latvijas autotransporta uzņēmumiem bija jāsaņem atbilstoša atļauja. Pērn no Latvijas pārvadātāju puses visvairāk pieprasītas bija atļaujas pārvadājumiem uz Krieviju, Kazahstānu, Baltkrieviju, Poliju, Turciju un Ukrainu.

Iepriekš asociācijas "Latvijas auto" pārstāvji informēja, ka valdošā pārvadājumu pieauguma tendence saglabāsies arī 2018. gadā. Pārvadātāji minēja, ka nozare saskaras ar tādām grūtībām, kā degvielas cenu pieaugums Latvijā un kadru trūkums.

Autopārvadātāju asociācijas prezidents Valdis Trēziņš atzina, ka nāksies tāpat kā kaimiņiem — lietuviešiem un poļiem — piesaistīt vadītājus no trešajām valstīm. Viņš piebilda, ka priekšrocības būs tiem, kuri izstrādās labvēlīgākus noteikumus šādu darbinieku pieņemšanai darbā, un norādīja, ka autovadītāji, protams, izvēlēsies labākus darba apstākļus.

Ziņu lente
0