Latvijas straikbolisti organizēs spēli līdzās NATO bāzei

© #1 Airsoft MomStraikbolisti
Straikbolisti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas straikbolisti nolēmuši slēgt sezonu ar spēli "Saullēkts pār Kabulu", kas notiks netālu no armijas bāzes.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Latvijas Drošības policija un citas tiesībsargājošās iestādes apņēmušās vērīgi sekot airsofta sezonas slēgšanai Latvijā, kas notiks 13. oktobrī netālu no armijas poligona Ādažos, vēsta Grani.lv.

Pastiprināta kontrole iecerēta, ņemot vērā nelielo attālumu līdz bāzei, kur dislocēti NATO bataljoni. Pēc Drošības policijas domām, "kara simulācijas aktivitātes" rada īpašu risku.

Straikbola spēlētāji - Sputnik Latvija
Airsoft – spēle, nevis ienaidnieka audzināšana

Latvijas airsofta spēlētāju forumā ziņots, ka sezona tiks noslēgta ar spēli "Saullēkts pār Kabulu" – tas būs viens no lielākajiem tāda veida pasākumiem šogad. Spēles scenārijā atspoguļota operācija Afganistānā ar mērķi savaldīt talibus. Sacensībās piedalās piecas komandas atbilstošos formastērpos: karavīri no ISAF un Afganistānas Tautas armijas, privātās militārās kompānijas, talibi un kustības "Taliban" pārstāvji.

Spēli organizē Latvijas airsoft spēlētāju asociācija. Organizācija ir atbildīga par šāda veida spēļu saskaņošanu ar Latvijas pašvaldībām un varasiestādēm.

Iepriekš vēstīts, ka savā gada pārskatā Drošības policija pieminējusi militarizētās spēles kā potenciālu iespēju Latvijas nelabvēļiem gūt militāra rakstura iemaņas. Vienlaikus DP ieteica pieņemt šādu spēļu organizācijas noteikumus.

Pēc konsultācijām ar DP tika izstrādāti nacionālās drošības likuma grozījumus, kuri paredz aizliegt daļēji militāru sapulču un spēļu, piemēram, straikbola (airsoft) organizēšanu privātā kārtībā. Šī gada septembrī Latvijas Saeima apstiprināja tos otrajā lasījumā.

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM nosauca airsoft spēlētāju aizturēšanu Latvijā par "farsu"

Pērn DP konstatēja, ka daži entuziasti Latvijā cenšas organizēt sadarbību ar Krievijas klubiem kopīgu airsoft turnīru organizēšanai. DP aicināja Iekšlietu ministriju iekļaut atsevišķus Krievijas pilsoņus, airsoft spēlētājus sarakstā starp personām, kam uz laiku liegta iebraukšana Latvijas teritorijā.

Līdz ar to 2017. gada decembrī no Latvijas tika izraidīti trīs Krievijas pilsoņi (Andrejs Jurovs, Staņislavs Bakulo un Ivans Jemeļjanovs), kuri sešu cilvēku grupā reisa autobusā no Sanktpēterburgas devas uz Rīgu, lai piedalītos pirmajā Baltijas militārās sporta spēles airsoft turnīrā pēc spēļu organizatoru ielūguma. Spēles tika atceltas.

Ziņu lente
0