Krievijas ĀM komentēja NewsBalt žurnālista incidentu Latvijā

© Sputnik / Сергей ГунеевKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anatoliju Vipolzovu aizturēja uz robežas Rīgal lidostā un neielaida Latvijā pagājušajā piektdienā.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca incidentu ar NewsBalt portāla galveno redaktoru Andreju Vipolzovu, kuru neielaida Latvijā, par provokāciju un Krievijas žurnālistu vajāšanu Eiropas Savienībā.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, portāla NewsBalt galveno redaktoru, kurš lidoja uz Latviju no Kaļiņingradas, aizturēja uz robežas un neielaida valstī. Žurnālistu informēja, ka viņš ir persona non grata kopš 2014. gada jūnija.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
No Latvijas deportētais žurnālists: ja valdība baidās no rakstiem, tas ir smieklīgi

"Diemžēl tā ir kārtējā Krievijas žurnālistu vajāšanas izpausme šajā valstī, un arī Eiropas Savienībā… Uzskatām šīs oficiālās Rīgas darbības kā kārtējo provokāciju attiecībā pret Krievijas preses pārstāvi, centienu ierobežot vārda brīvību," pateica Zaharova brīfinga laikā.

Zaharova norādīja, ka Latvijas robežsargi, pēc žurnālista sacītā, divu stundu laikā ar Drošības policijas pieaicināšanu veica dokumentu pārbaudes procedūru, viņa personības identifikāciju. Tāpat tika piedāvāts uzrakstīt paskaidrojumu, kurā bija jānorāda ne tikai nodarbošanās veidu un brauciena vizīti, bet arī personas, ar kurām viņš plānoja kontaktēties valsts teritorijā.

Latvijas varasiestādes regulāri papildina "melnos sarakstus" ar Krievijas mediju pārstāvjiem, turklāt dažus deportē jau pēc iebraukšanas Latvijā.

Pēdējais šāda veida skandāls izcēlās gada sākumā, kad no Rīgas tika deportēts Krievijas telekanāla TVC producents Anatolijs Kurlajevs, bet pēc tam arī viņa dzīvesbiedre — telekanāla "Rossija 24" producente Olga Kurlajeva.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Papildina melnos sarakstus: žurnālists no Krievijas nav ielaists Latvijā

Anatolijs Kurlajevs tika aizturēts pielaikošanas telpā veikalā, turklāt tobrīd IeM pārstāvjiem nebija nekādu pretenziju pret viņa sievu. Divas dienas vēlāk noskaidrojās, ka arī viņa it kā apdraudot Latvijas nacionālo drošību.

Vēlāk Anatolijs Kurlajevs pastāstīja, ka Latvijas policistiem viņa priekšā bijis neērti, jo viņi sapratuši, ka nekādu iemeslu žurnālista deportācijai nav.

Jāpiebilst, ka deportācija tomēr netraucēja Olgai Kurlajevai laist klajā autorfilmu par Latvijas elites bailēm un korupciju.    

Ziņu lente
0