Papildina melnos sarakstus: žurnālists no Krievijas nav ielaists Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāla NewsBalt galvenais redaktors Andrejs Vipolzovs ieradās Rīgā, lai atspoguļotu Saeimas vēlēšanas. Par incidentu lidostā ziņoja Vladimirs Lindermans.

RĪGA, 5. oktobris — Sputnik. 5. oktobra rītā Latvijā nav ielaists žurnālists no Krievijas Andrejs Vipolzovs, pavēstīja aktīvists Vladimirs Lindermans.

Portāla NewsBalt galvenais redaktors tika aizturēts lidostā Rīga. Latvijā viņš ieradās, lai atspoguļotu Saeimas vēlēšanas.

Pl. 9:30 viņš vēl atradās lidostā, kur tika gatavota viņa deportācija.

Aktīvists Ruslans Pankratovs pastāstīja, ka Vipolzovs saņēmis ziņu par viņa iekļaušanu melnajā sarakstā. Iepriekš žurnālists vērsās Saeimas kancelejā, lai uzzinātu noteikumus, kas saistīti ar žurnālistu dalību vēlēšanās, taču nav saņēmis nekādu brīdinājumu.

Tāpēc žurnālists negaidīja nekādas nepatikšanas, ierodoties Rīgā.

Valsts varasiestāžu komentāri vēl nav saņemti.

Latvijas varasiestādes regulāri papildina "melnos sarakstus" ar Krievijas mediju pārstāvjiem.

Pēdējais šāda veida skandāls izcēlās gada sākumā, kad no Rīgas tika deportēts Krievijas telekanāla TVC producents Anatolijs Kurlajevs, bet pēc tam arī viņa dzīvesbiedre – telekanāla "Rossija 24" producente Olga Kurlajeva.

Не будешь смеяться над собой сам, над тобой посмеются другие - Sputnik Latvija
Viedoklis
Re:Baltica atmasko. Vārda brīvību Latvijā kontrolē specdienesti

Kurlajeva tika aizturēta uzlaikošanas telpā veikalā, turklāt tobrīd IeM pārstāvjiem nebija nekādu pretenziju pret Olgu Kurlajevu. Divas dienas vēlāk noskaidrojās, ka arī viņa it kā apdraudot Latvijas nacionālo drošību.

Vēlāk Oļegs Kurlajevs pastāstīja, ka Latvijas policistiem viņa priekšā bijis neērti, jo viņi sapratuši, ka nekādu iemeslu žurnālista deportācijai nav.

Jāpiebilst, ka deportācija tomēr netraucēja Olgai Kurlajevai laist klajā autorfilmu par Latvijas elites bailēm un korupciju.

Ziņu lente
0