Ukrainas ministrs nosauca izlīguma nosacījumus ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovУкраинские дипломаты торговали сувенирами и пивом
Украинские дипломаты торговали сувенирами и пивом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministra vietnieks norādīja, ka "Ukrainas elitei" nav neobjektīvas attieksmes pret Krieviju, taču, atbildību par izlīgumu novēla uz Maskavas pleciem.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Ukrainas ministra vietnieks "īslaicīgi okupēto teritoriju" un iekšēji pārvietoto personu jautājumos Georgijs Tuka paziņoja, ka Krievijas un Ukrainas izlīgšana ir atkarīga no Maskavas, vēsta RIA Novosti.

"Cik drīz tas notiks? Pirmkārt, tas būs atkarīgs no Krievijas Federācijas. Es nedomāju, ka ukraiņu sabiedrības daļā, kura dēvē sevi par "eliti", dominētu kaut kāda neobjektīva attieksme pret krievu tautu," — pateica viņš.

Taču politiķis uzsvēra, ka nekad nav uzskatījis Krievijas iedzīvotājus par "brāļu tautu".

"Un ja mēs esam brāļi, tad kurš no mums ir Kains, un kurš Ābels?" — komentē Tuka.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko neplāno atmaksāt Krievijai trīs miljardu dolāru parādu

Septembrī Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprināja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) lēmumu par Krievijas un Ukrainas Draudzības, sadarbības un partnerības līguma darbības pārtraukšanu. Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins uzsvēra, ka Kijeva gatavojas pārskatīt visus spēkā esošos starptautiskos līgumus ar Krieviju.

Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs atbildes kārtā paziņoja, ka draudzības līguma laušana ar Krieviju ir "likumsakarīga Porošenko un esošajām Kijevas varasiestādēm", savukārt saikņu laušana ir Kijevas politikas būtība.

Mēnesi pirms tam Kļimkins raksturoja Kijevas un Maskavas attiecības kā "eksistenciālu konfliktu". Krievijas ĀM šādu paziņojumu nosauca par vēlmi nopelnīt punktus priekšvēlēšanu cīņā. Pēc Maskavas domām, Ukrainas varasiestāžu agresīvā retorika liecina par to, ka viņi ignorē valsts un tās iedzīvotāju ilgtermiņa stratēģiskās intereses.

Krievijas un Ukrainas attiecību saasināšanās sākās konflikta fonā Ukrainā un pēc Krimas atzīšanas par Krievijas daļu. Krieviju vairākkārt apsūdzējuši par iejaukšanos Ukrainas lietās. Taču Maskava kategoriski noliedz to un uzsver, ka nav Ukrainas iekšējā konflikta puse un tai nav sakaru ar notikumiem Donbasā, bet gan, tieši pretēji, tā ir ieinteresēta tajā, lai Kijeva pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0