Kāpēc Latvijas premjerministrs apmeklē oficiālos pasākumus bez dzīvesbiedres

© Sputnik / Sergey MelkonovМарис Кучинскис
Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbilde ir vienkārša – Māra Kučinska dzīvesbiedre ir gaidībās, un drīz vien politiķis kļūs par tēvu trešo reizi.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Latvijas premjerministra Māra Kučinska dzīvesbiedre Laine pēdējā laikā pārstājusi parādīties sabiedrībā kopā ar vīru. Vasarā un rudenī premjers oficiālos pasākumos, vizītēs un koncertos parādījās viens, atgādināja Mixnews.lv.

Noskaidrojies, ka premjera 40 gadus vecā dzīvesbiedre ir gaidībās. Par to žurnālistiem pastāstīja pati Laine Kučinska. Politiķa dzīvesbiedre atklāja, ka pirms mēneša devusies atvaļinājumā, lai veltītu visu savu laiku ģimenei un sagatavotos trešā bērna nākšanai pasaulē.

Anda Čakša - Sputnik Latvija
Anda Čakša atgriezusies no bērna kopšanas atvaļinājuma

Agrāk Laine Kučinska vadīja Valsts kancelejas Komunikāciju departamentu, ieņēma Latvijas universitātes Mediju un mārketinga centra direktora amatu.

Iepriekš vēstīts, ka par daudzbērnu māti kļuvusi veselības ministre Anda Čakša. 2017. gada decembra nogalē viņa devās atvaļinājumā, un 2018. gada janvārī laida pasaulē meitu. Tas ir Čakšas trešais bērns – viņai jau ir divi dēli, 21 un 10 gadus veci puiši.

Čakša paziņoja, ka nav iecerējusi pilnībā izmantot dekrēta atvaļinājumu un pacentīsies pēc iespējas ātrāk atgriezties darbā. Patiešām, jau aprīlī ministre atsāka oficiāli pildīt dienesta pienākumus.

Anda Čakša bija pirmā ministre Latvijas vēsturē, kas devās bērna dzimšanas un kopšanas atvaļinājumā, bet pēc tam no jauna ieņēma savu vietu valdībā.

Ministre paskaidroja, ka lēmums pārtraukt bērna kopšanas atvaļinājumu pirms laika nekādi nav saistīts ar gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Ziņu lente
0