Īstena karaliene: astoņus gadus veca meitene ezerā atradusi vikingu zobenu

© pixabayКувшинка
Кувшинка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sensenos laikos karalis Arturs saņēma zobenu Eskaliburu no Ezera karalienes. Astoņus gadus vecā Sāga arī atradusi zobenu ezerā.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Astoņus gadus veca meitene Zviedrijas dienvidos atradusi ezerā zobenu, kas kalts vairāk nekā pirms 1500 gadiem, stāsta The Guardian.

"Vispirms nodomāju, ka tā ir nūja, — stāsta Sāga Vanečeka. – Pēc tam ieraudzīju, ka tai ir rokturis kā zobenam, pacēlu to un iesaucos: "Tēt, es atradu zobenu!"."

Zobens tika atrasts jau jūlijā, taču informācija par to parādījās tikai šonedēļ, jo radās bažas, ka ziņa pievilinās Vidosterna ezera krastā ziņkārīgo barus.

Meitenes tēvs Endrjū savā lapā Facebook pastāstīja, ka todien centies pierunāt Sāgu ātrāk nākt ārā no ūdens, jo pa televizoru drīz sākās Pasaules čempionāta futbolā mačs. Kaimiņi apstiprināja, ka sarūsējušais zobens patiešām izskatās senlaicīgs, un Endrjū, kurš aizvadītajā gadā bija pārvācies uz Zviedriju no Minesotas, sazinājās ar arheologiem.

Vietējā muzeja eksperti uzskata, ka 85 centimetrus garais zobens datējams ar V-VI gs. m.ē. Pagaidām nav zināms, ka tas nokļuvis ezerā. Pēc ilgiem meklējumiem muzeja darbinieki atrada ezerā arī aptuveni tajā pašā periodā izgatavotu brošu.

Sociālo tīklu apmeklētāji nekavējoties nolēma, ka Sāga, kura, tāpat kā reiz karalis Arturs, izvilkusi zobenu no ezera, tagad ir īstenā Zviedrijas karaliene.

Ziņu lente
0