National Geographic izstrādājis pazudušā Malaysia Airlines reisa bojāejas modeli

© AP Photo / Ng Han GuanSveces lūgšanu zālē Pekinā, ķīna, 2014. gada 3. aprīlī
Sveces lūgšanu zālē Pekinā, ķīna, 2014. gada 3. aprīlī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekta autori izvirzījuši savu versiju par to, kas notika pēc aviokompānijas Malaysia Airlines laineris Boeing 777 novirzījās no maršruta no Kualalumpuras uz Pekinu.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Kanāls National Geographic projekta "Nosusināt okeānus" ietvaros uzņēmis dokumentālo filmu aviokompānijas Malaysia Airlines laineri Boeing 777, kas mīklaini pazuda 2014. gadā reisā no Kualalumpuras uz Pekinu, vēsta Sputnik Lietuva.

Dokumentālajā filmā izstrādāts notikumu modelis. Simulācijas autori uzskata, ka pēc novirzīšanās no maršruta lidmašīna izlietojusi visu degvielu un nogāzusies Indijas okeānā.

Krievijas AM pierāda: MH17 reisa Boeing 777 notriekts ar Ukrainai piederošu raķeti - Sputnik Latvija
Video
Krievijas AM pierāda: MH17 reisa Boeing 777 notriekts ar Ukrainai piederošu raķeti

Šī versija paredz, ka vispirms lainerim pārstājis strādāt labais dzinējs, un pilots izlīdzinājis lidmašīnas gaitu. Dažas minūtes vēlāk no ierindas izgājis arī otrs dzinējs, pēc tam Boeing lidojums pārvērties par "nāvējošu spirāli", un tas ietriecies ūdenī.

Aviokompānijas Malaysia Airlines laineris Boeing 777-200 devās reisā no Kualalumpuras uz Pekinu. 2014. gada 7. marta naktī tas pazuda no radaru ekrāniem. Lidmašīnā bija 239 cilvēki.

Domājams, laineris cieta katastrofā Indijas okeāna dienvidu daļā, taču meklēšanas operācijas gaitā katastrofas vietu atrast neizdevās.

Meklējumi tika veikti ar vairāku valstu finansiālo atbalstu, taču operācija nedeva nekādus rezultātus.

Ziņu lente
0