Rīgas dome izskatīs Makeina ielas jautājumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā pieņemts gaidīt desmit gadus pēc cilvēka nāves, pirms viņa vārdā varētu tikt nosaukta iela.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Rīgas domes opozīcija vērsusies pie Rīgas mēra Nila Ušakova ar lūgumu nosaukt vienu no Rīgas ielām par godu Amerikas senatoram Džonam Makeinam, raksta Latvijas Avīze.

"Makeins bija amerikāņu valstsvīrs, politiķis un kara varonis, kurš vairākkārt ir paudis atbalstu Baltijas valstīm, un viņa nesavtīgais ieguldījums Latvijas valsts drošībā ir augstu vērtējams," norādīja deputāts Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija).

Šonedēļ šo piedāvājumu izskatīs Rīgas domes Pilsētas objektu nosaukumu komisija, paziņoja Rīgas domes būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Сенаторы США Крис Мерфи и Джон Маккейн (слева направо) - Sputnik Latvija
Viedoklis
Makeins un Latvija: neilgi pirms nāves senators paspējis svētīt Ušakovu

Taču Butāns atgādināja, ka Rīgā pieņemts gaidīt desmit gadus pēc cilvēka nāves, pirms viņa vārdā varētu tikt nosaukta iela. Šo pašu argumentu iepriekš izmantoja Rīgas mērs Nils Ušakovs, kad skaidroja, kādēļ tuvākajā laikā neparādīsies Borisa Ņemcova iela.

ASV senators no Arizonas Makeins miris sestdien, 25. augustā 81 gada vecumā no smadzeņu vēža. Pēdējos dzīves gadus Makeins aktīvi uzstājās pret prezidenta Donalda Trampa iekšpolitiku un ārpolitiku un pārmeta viņam "mīkstu" attieksmi pret Maskavu. Tā, piemēram, senators dēvēja Krieviju par "benzīntanku, kurš nomaskējies par valsti", uzstājās par sankciju pastiprināšanu, kritizēja Trampu par "ticību Putina patiesīgumā", kā arī par Krievijas kolēģa apsveikšanu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Lietuvā ar piedāvājumu pārdēvēt vienu no pilsētas ielām par godu Makeinam pie Viļņas mēra iepriekš vērsās parlamenta partijas "Tēvzemes savienība — Lietuvas kristīgie demokrāti" priekšsēdētājs Gabriels Landsberģis.    

Ziņu lente
0