Smirdoņa, netīrība un tarakāni: tā dzīvo pensionāri kādā Rīgas pansionātā

© Pixabay / Free-PhotosVecākā gadagājuma sieviete. Foto no arhīva
Vecākā gadagājuma sieviete. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāja stāsta par to, ar ko viņai nācies saskarties kādā no Rīga veco ļaužu pansionātiem.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Dzīvošanas apstākļi Rīgas pansionātā "Liepa" tik ļoti iespaidoja Latvijas iedzīvotāju, ka viņa atstāja atsauksmi sūdzību portālā, vēsta Mixnews.lv.

Savā sūdzībā latviete pastāstīja par to, ka uzturēšanās apstākļi pansionātā ir drausmīgi, un galvenā problēma ir netīrība.

Дворник - Sputnik Latvija
Vietējie vecākā gadagājuma cilvēki un jaunie viesstrādnieki: Latvija meklē darbaspēku

Pēc satriektās Latvijas iedzīvotājas sacītā, pēc sociālās aprūpes iestādes palīdzības Rīgā viņas ģimenei nācās vērsties pirms dažiem mēnešiem. Vecāka gadagājuma radinieci nācās ievietot pansionātā "Liepa" steidzamā kārtā un iespējas savlaicīgi rūpīgi pārbaudīt uzturēšanās apstākļus nebija. Taču, kad pensionāri atveda uz "Liepu", jau uz sliekšņa kļuva skaidrs, ka pansionāts ar tīrību neizceļas.

"Sāksim ar to, ka, ieejot iekšā, smaka gāž no kājām vien. Istabiņā grīda netīra un arī bija manīti prusaki. It kā reizi nedēļā ir dezinfekcija, bet kaut kā labumu no tās manīt nevar. Uzturēšanās maksa nav zema, ir taču jānodrošina atbilstoša kvalitāte," uzrakstīja sieviete.

Praktiski vienīgais, kas neizraisīja autora sūdzības, tā ir "Liepa" personāla attieksme pret iemītniekiem — "palīdzēja, savu darbu pildīja, viss kārtībā". Taču, kā norāda sieviete, radiniekiem pašiem nākas sekot līdzi tam, kādas zāles personāls dod pansionāta iemītniekiem.

Pensionāre - Sputnik Latvija
Lietuvā katrs desmitais pensionārs ir spiests strādāt

Sievietei radās aizdomas, ka viņas vecāka gadagājuma radiniecei pansionātā deva medikamentus depresijas ārstēšanai, jo viņa lielāko dienas daļu gulēja. Un tas, neskatoties uz to, ka neviens pansionāta ārsts līdz šim nav izrakstījis antidepresantus. Pēc sievietes sacītā, šīs zāles tika norādītas tikai elektroniskajā receptē.

Vērts atzīmēt, ka vēl viens lietotājs, komentējot rakstu, ar nožēlu uzrakstīja par to, ka Latvijā narkomānu uzturēšanas apstākļi ir daudz labāki, nekā veco ļaužu dzīves apstākļi.    

Ziņu lente
0