Politika

Berluskoni grasās izvirzīt savu kandidatūru nākamajās EP vēlēšanās

© AP Photo / Andrew MedichiniSilvio Berluskoni
Silvio Berluskoni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai "glābtu valsti, kuru mīl", Berluskoni paziņoja par gatavību "iziet uz lauka nākamajās vēlēšanās".

RĪGA, 24. septembris — Sputnik, Aleksandrs Logunovs. Bijušais Itālijas premjers Silvio Berluskoni paziņoja, ka varētu izvirzīt savu kandidatūru 2019. gadā gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, par to politiķis paziņoja svētdien, uzstājoties savas partijas "Uz priekšu, Itālija" pasākumā, vēsta RIA Novosti.

Savā runā Berluskoni kritizēja esošo valdību, paziņojot, ka tā un it īpaši "5 zvaigžņu kustība" ir brīvības ienaidnieki.

"Ir divas komandas — "Līga", kura nokopēja 95% mūsu programmas, un "5 zvaigžņu kustība", kura izrādījās vēl sliktāka, nekā mēs iedomājāmies, sliktāk, nekā kreisie, — uzņēmumu un infrastruktūras pretinieks un nacionalizācijas atbalstītājs," paziņoja bijušais premjers.

Визит президента Украины П. Порошенко в Германию - Sputnik Latvija
Vācu mediji pastāstījuši par vērienīgu nodokļu krāpniecību Ukrainā

Lai "glābtu valsti, kuru mīl", Berluskoni paziņoja par gatavību "iziet uz lauka nākamajās vēlēšanās". Sarunā ar reportieriem pēc uzstāšanās politiķis, kuram pēc nedēļas būs 82 gadi, precizēja, ka "domā izvirzīt savu kandidatūru nākamajās Eiropas vēlēšanās", kurās "Uz priekšu, Itālija" tradicionāli uzstāsies koalīcijā ar citām labēji centriskām Eiropas partijām "Eiropas Tautas partijas" ietvaros.

"Pirms 25 gadiem mēs izglābām Itāliju no komunistiem, tagad tā saskarusies ar lielāku draudu: nevīžību, nekompetenci, pastāvīgu sociālā naida atbalstīšanu. Tagad valsti jāglābj mums," paziņoja Berluskoni.

Maijā Milānas Uzraudzības tiesa paziņoja lēmumu par Berluskoni reabilitāciju, kuram 2013. gadā Itālijas Augstākā tiesa piesprieda  četrus gadus cietumsoda sakarā ar rezonansi izraisījušo lietu par finanšu mahinācijām viņam piederošajā Mediaset grupā. Uzraudzības tiesas rīkojums atcēla iepriekšējos tiesu iestāžu lēmumus, saskaņā ar kuriem bijušajam premjeram sešu gadu laikā pēc sprieduma paziņošanas aizliegts ieņemt valdības amatus un balotēties vēlēšanās.    

Ziņu lente
0