Vācu mediji pastāstījuši par vērienīgu nodokļu krāpniecību Ukrainā

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasВизит президента Украины П. Порошенко в Германию
Визит президента Украины П. Порошенко в Германию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES lieliski zināms par visām šīm mahinācijām, taču tā neveic nekādus atbildes pasākumus, tieši pretēji, turpina sniegt Kijevas varasiestādēm finanšu atbalstu.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Ukrainas Valsts kase zaudē miljardiem eiro vērienīgas nodokļu krāpniecības dēļ, kura izveidojusies valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Der Spiegel.

Izdevums norāda, ka atsevišķi ukraiņu uzņēmumi un koncerni izmanto krāpnieciskas shēmas, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, un vienkārši apzog savu valsti. Turklāt ES lieliski zināms par visām šīm mahinācijām, taču tā neveic nekādus atbildes pasākumus, tieši pretēji, turpina sniegt Kijevas varasiestādēm finanšu atbalstu.

Визит в KNAB представителя украинского Национального антикоррупционного агентства - Sputnik Latvija
Latvija un Ukraina vienojās kopīgi apkarot korupciju

Kopš 2014. gada Eiropas Savienība sniegusi Ukrainai finanšu palīdzību 11 miljardu eiro apmērā, no kuriem 3 miljardi tā arī nenonāca Ukrainas Valsts kasē.

Vien pēc četriem gadiem Briselē sāka šaubīties un nolēma pārbaudīt, kur tika investēti Eiropas nodokļu maksātāju līdzekļi, brīnās Der Spiegel žurnālisti. Taču joprojām vairums Eiropas ierēdņu aizver acis uz notiekošo Ukrainā situācijas ar Krieviju dēļ, cenšoties nekritizēt Kijevas varasiestādes.

"Oligarhu grupām Ukrainā izraksta neaizpildītus naudas čekus un tiek sniegti dažādi atvieglojumi," — pastāstīja izdevuma Eiropas Parlamenta deputāts no kreiso frakcijas Helmuts Šolcs.

Ziņu lente
0