Latvija un Ukraina vienojās kopīgi apkarot korupciju

© Foto : knab.gov.lvВизит в KNAB представителя украинского Национального антикоррупционного агентства
Визит в KNAB представителя украинского Национального антикоррупционного агентства - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abu valstu pretkorupcijas iestāžu vadītāji parakstīja memorandu par savstarpēju sadarbību.

RĪGA, 26.jūlijs – Sputnik. Latvijas un Ukrainas pretkorupcijas iestādes parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu, vēsta Latvijas Republikas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Vakar Rīgā dokumentu parakstīja KNAB vadītājs Jēkabs Straume un Ukrainas Nacionālās pretkorupcijas aģentūras (NPA) vadītāja Nataļja Korčaka.

© Foto : knab.gov.lvLatvijas un Ukrainas pretkorupcijas iestāžu vadītāju tikšanās
Встреча антикоррупционных агентств Латвии и Украины - Sputnik Latvija
Latvijas un Ukrainas pretkorupcijas iestāžu vadītāju tikšanās

Iestādes vienojās sadarboties pretkorupcijas politikas principu veidošanā, monitoringā un realizēšanā; savstarpēji atklāt, novērst un regulēt interešu konfliktus; veikt politisko partiju finansēšanas kontroli korupcijas gadījumu novēršanai un atklāšanai.

Puses izteica gatavību informācijas un pieredzes apmaiņai korupcijas apkarošanas jomā, veikt atbilstošas konsultācijas un ekspertu tikšanās pašu pilnvaru un abu valstu likumdošanas ietvaros. NPA un KNAB vienojās par savstarpējiem pasākumiem korupcijas novēršanas jomā – iestādes sadarbosies likumdošanas un līdzīgu lietu izmeklēšanas prakses jautājumos.

KNAB darbinieki parādīja ukraiņu kolēģiem savu pieredzi interešu konfliktu novēršanas un regulēšanas darbā, kā arī politisko partiju finansēšanas kontroles jomā.

Ziņu lente
0