Mainīsies automašīnu braukšanas ātruma noteikšanas metode Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Юглас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fotoradari uz Kokneses šosejas mēra automašīnas ātrumu ceļa posmā no viena punkta līdz otram, un autovadītājs tiks sodīts, ja vidējais ātrums pārsniegs pieļaujamo.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Pilotprojekta ietvaros uz Kokneses šosejas sāks darbu kustības vidējā ātruma kontroles sistēma. Tā fiksēs laiku, kas paiet no automašīnas iebraukšanas izraudzītajā ceļa posmā līdz izbraukšanai no tā, pēc tam tiks aprēķināts vidējais kustības ātrums, ņemot vērā laiku, kādā automašīna nobraukusi attālumu no viena fotoradara līdz otram, vēsta Dienas Bizness.

Par pilotprojektu 20. septembrī Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs. Viņš atklāja, ka šīs sistēmas mērķis ir kontrolēt krasu ātruma samazināšanu pirms fiksētā radara un stimulēt autovadītāju atbildīgu izturēšanos visa brauciena laikā.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Ātruma samazināšana pie radariem neglābs latviešus no sodiem

Golubevs atzīmēja, ka pārrunās ar Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministru noskaidrojies: nekādu šķēršļu šāda projekta ieviešanai Latvijā nav, tāpēc CSDD iesaka īstenot pilotprojektu uz Kokneses šosejas 7 km posmā un Jūrmalas šosejas aptuveni 3 km posmā.

Tomēr VAS "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji atgādināja, ka nākamgad plānots sākt Jūrmalas šosejas rekonstrukcijas darbus, kas ilgs divus gadus, tāpēc padome pagaidām atbalstījusi pilotprojekta realizāciju tikai uz Kokneses šosejas.

Patlaban uz Latvijas ceļiem uzstādīti 80 stacionārie un 12 pārnēsājamie fotoradari. Šogad stacionārie fotoradari fiksējuši 132 tūkstošus ātruma pārsniegšanas gadījumu, piespriesto sodu kopsumma sasniegusi aptuveni 5 miljonus eiro. Ar pārnēsājamo radaru palīdzību konstatēts 41 tūkstotis pārkāpumu, par tiem piespriesto sodu summa sasniedz 1,5 miljonus eiro.

Ziņu lente
0