Krievija noslēdz sagatavošanos Baltijas atslēgšanai no BRELL

© АО «Янтарьэнерго»Elektroenerģijas padeves līnijas balstu montāža Pregoļskas TEC pieslēgumam
Elektroenerģijas padeves līnijas balstu montāža Pregoļskas TEC pieslēgumam - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija plāno 2018. gadā pabeigt visus pasākumus, kas saistīti ar Baltijas valstu atslēgšanos no valsts energosistēmas.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Krievija aktīvi gatavojas Baltijas valstu atslēgšanai no tā saucamā enerģētiskā gredzena BRELL. Šoruden Kuršu kāpa vairs nebūs atkarīga no Lietuvas apakšstacijas "Nida"  elektroenerģijas. Tāpat Kaļiņingradas enerģētiķi noslēdz balstu montāžu jaunās Pregoļskas TEC tehnoloģiskajam pieslēgumam, informēja elektrotīklu kompānijas "Jantarjenergo" preses dienests.

Enerģētiski neatkarīgā Kuršu kāpa

Enerģētiķi noslēguši celtniecības un montāžas darbus Kuršu kāpas pieslēgšanai pie Krievijas energosistēmas, rit kompleksa regulēšana. Uzbūvēta vairāk nekā 1,5 km gara gaisa līnija, izvilkti 57 km kabeļa, rekonstruētas divas apakšstacijas, uzbūvētas trīs transformatoru apakšstacijas.

Līdz šim elektroenerģiju daļai Kuršu kāpas piegādāja Lietuvas apakšstacija "Nida", taču šouruden Lietuvas apakšstacija veidos rezerves pieslēgumu.

Pregoļskas TEC

Kaļiņingradas enerģētiķi noslēdz eletrības padeves līnijas būvdarbus — tās balsti, augstākie valstī, izveidoti kā stilizēti enkuri Pregolas upes kreisajā krastā. Līdzīgus balstus uzstāda arī upes labajā krastā, kur rit trešā līmeņa montāža. Neparastais inženiertehniskais projekts ir elektrības padeves līnijas elements, kas tiek būvēta jaunās Pregoļskas TEC tehnoloģiskajam pieslēgumam. Līnija savienos jauno TEC ar pašreizējo apakšstaciju "Severnaja".

Balsti ir vairāk nekā 110 metrus augsti un sver 1000 tonnas. Zem līnijas var kursēt lielu gabarītu kuģi, piemēram, Kaļiņingradas ostā reģistrētie burukuģi "Sedov" un "Kruzenštern". Katra enkura platums — 16,5 metri.

Электроподстанция - Sputnik Latvija
Lētāko elektroenerģiju Lietuvai pārdod Kaļiņingrada un Baltkrievija

Lietuva, Latvija un Igaunija paudušas vēlēšanos līdz 2025. gadam atslēgties no enerģētiskā gredzena BRELL, lai nodrošinātu neatkarību no Krievijas enerģētiskās sistēmas.

Krievija plāno 2018. gadā pabeigt visus pasākumus, kas saistīti ar Baltijas valstu atslēgšanos no valsts energosistēmas. Par to 2017. gada novembra vidū Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ziņoja "Rosseti" vadītājs Pāvels Ļivinskis.

"Tie ir nepieciešami pasākumi, lai sasniegtu atbilstošo drošības līmeni, noslēgtu ziemeļrietumu un centra sistēmu un izslēgtu saslēgumu starp Krieviju un Igauniju, Baltkrieviju un Lietuvu, Kaļiņingradu un Lietuvu," — vēstīja kompānijas vadītājs.

Enerģētiskās drošības mērķiem Kaļiņingradas apgabalā uzceltas Majakovskas un Talahovskas TEC, kuru jauda sasniedz 156 MW. Perspektīvā tiks atklāta Pregoļskas TEC (gāzes stacija, jauda — 456 MW) un ogļu Primorskas TEC (jauda — 189 MW).    

Ziņu lente
0