Gasparjans: Latvijai katastrofāli trūkst Žirinovska

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasliberāldemokrātiskās partijas (KLDP) līderis Vladimirs Žirinovskis
liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) līderis Vladimirs Žirinovskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādēļ Latvijā priekšvēlēšanu kampaņa izceļas ar savu klusumu, ko tur varētu izdarīt Vladimirs Žirinovskis un kāpēc nepieciešams teletilts ar Krieviju, pastāstīja politologs un žurnālists Armens Gasparjans.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Septembra pirmajā pusē, "Saskaņas" priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros, partijas līderis Nils Ušakovs sarīkoja tikšanos ar Rīgas Ziepniekkalna mikrorajona iedzīvotājiem. Šīs tikšanās laikā Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Dmitrijs Prokopenko sāka uzdot jautājumus Ušakovam. Un atbildes, kuras sniedza Rīgas mērs, daudzos izraisīja sašutumu.

Ušakovs toreiz paskaidroja, ka "Saskaņa" neaicina iet uz mītiņiem, jo, pēc viņu domām, tas ir bezjēdzīgi. "Saskaņas" līderis uzskata, ka partijas vēršanās Satversmes tiesā ir daudz efektīvāk par akcijām un aicinājumiem. Ušakovs paziņoja, ka neuzskata par netaisnīgu aktīvista Aleksandra Gapoņenko arestu un ieslodzījumu, jo viņš atļāvās ekstrēmistiskus aicinājumus, kurus nosodītu jebkurā valstī. Tāpat Rīgas mērs salīdzināja Latvijas Krievu savienību ar Nacionālo apvienību.

Priekš kam Latvijai Žirinovskis

Iknedēļas Sputnik tuvējās pierobežas un Baltijas valstu notikumu apskatā politologs un žurnālists Armens Gasparjans pauda pārsteigumu par to, ka uz Ušakova vārdiem, kurus viņš izteica priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros Latvijā, viņa uzskatāmie oponenti — Latvijas Krievu savienība — reaģēja ļoti gausi.

Pacients - Sputnik Latvija
Gasparjans: Latvijas ekonomika pārvērtusies gangrēnā, un to pienācis laiks amputēt

"Kāpēc tā? Es jau biju teicis par to, ka Latvijas politika vairāk atgādina skolas pulciņu. Jebkurā citā valstī tas vienkārši nav iespējams. Piemēram, Komunistiskās partijas (KFKP) pārstāvis, Valsts Domes deputāts, pateiktu, ka Krievijai nav vajadzīgas papildus mācību stundas mazākumtautību valodās republikās. Jau nākamajā dienā liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) līderis Vladimirs Žirinovskis savāktu vairāku tūkstošu mītiņus visā valstī un kliegtu paskatieties, ko dara nolāpītie komunisti. Bet Latvijā politiķi saglabā pārsteidzošu mierīgumu," pauda izbrīnu Gasparjans.

Viņš norāda, ka "Saskaņas" opozīcijas vietā,, kuru Latvijā pārstāv LKS un "Par alternatīvu", jau izvestu visus ielās un saceltu grandiozu troksni. Jo Ušakovs sarunā ar Prokopenko nodeva kārti saviem pretiniekiem, un būtu muļķīgi neizmantot to vēlēšanu gaidās.

Par politisko cīņu

Turklāt Gasparjans norādīja, ka jau pat Krievijas pilsoņi vairāk jūt līdzi Latvijas stāvoklim, nekā paši latvieši. Tāpat viņš uzsvēra, ka visa Latvijas partiju problēma ir tajā, ka visā priekšvēlēšanu kampaņas laikā ne viena no tām neuzstādīja uzdevumu iesaistīt elektorātu.

"Ja jūs uzskatāt, ka Ušakovs jūs visus ir aizvainojis, jābūt atbildes reakcijai, bet ja jūs uzskatāt, ka viņš visu pareizi pateica, tad nav skaidrs, pret ko jūs esat opozīcijā. Un vispār nav skaidrs, kas tā par politisko cīņu, kad konkurējošās partijas līderis izdara paziņojumu, bet nevienam nav gar to nekādas daļas," pateica Gasparjans.

Pēc politologa sacītā, Latvijas sekotāju vidū sociālajos tīklos pastāv viedoklis, ka šāda situācija Latvijā veidojas dēļ tā, ka visi kompetentie eksperti, kuru vārdam ir nozīme, valstī ieceļot nevar.

Многоцелевой истребитель Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Jānis Ādamsons: NATO raķetes starts Igaunijas debesīs nebija kļūdains

Te Gasparjans atkal izbrīnījās. Viņš atgādināja, ka mūsdienu tehnoloģijas jau sen ir attīstījušās, un varētu sarīkot teletiltu ar jebkuru ekspertu, kura viedokli gribētos uzklausīt.

Gasparjans atzīmēja, ka viņam ir arī padomi latviešu nacionālistiem. Viņš uzskata, ka Latvijai ir nepieciešams vismaz kaut kas, kas iededzinās priekšvēlēšanu cīņas liesmu, kaut vai pēdējās nedēļās pirms vēlēšanām.

Ziņu lente
0