Video

Putins: Maskavai zināmi "Skripaļu lietā" aizdomās turamie

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija atradusi divus cilvēkus, ko Londona "tur aizdomās" par valsts izlūkošanas dienestu bijušā oficiera Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu.

Skripaļu lietā aizdomās turamie ir civilpersonas, un Krievijas varasiestādēm viņi ir zināmi, informēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Подозреваемые в попытке убийства Сергея Скрипаля и его дочери Юлии в Солсбери Александр Петров и Руслан Боширов - Sputnik Latvija
RT pastāstīja par britu medijos aprakstīto "Skripaļu saindētāju"

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada marta sākumā Lielbritānijā Solsberijas pilsētā bezsamaņas stāvoklī tika atrasts britu specdienestu bijušais aģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija ar saindēšanās pazīmēm. Valsts premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka ar Skripaļu saindēšanu, "ļoti iespējams", saistīta Krievija, taču nesniedza nekādus pierādījumus. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova toreiz Mejas paziņojumu nodēvēja par "cirka izrādi" un provokāciju.

5. septembrī Lielbritānijas Karaliskais prokuroru dienests nosauca cilvēkus, kuri turēti aizdomās par Sergeja un Jūlijas Skripaļu saindēšanu. Britu dienesti uzskata, ka incidentā esot vainojami Krievijas pilsoņi Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs. Tai pašā dienā Terēza Meja pavēstīja, ka Boširovs un Petrovs esot Krievijas Federācijas Ģenerālštāba Galvenās izmeklēšanas pārvaldes (GRU) darbinieki.

Maskava informēja, ka šie uzvārdi Krievijai "neko neizsaka" un ieteica Lielbritānijai apsūdzību un manipulāciju vietā pāriet pie sadarbības.

"Mēs zinām, kas viņi tādi ir, esam viņus atraduši," – Vladimirs Putins pastāstīja Austrumu ekonomikas foruma plenārsēdē Vladivostokā, informēja RIA Novosti.

Krievijas valsts vadītājs paskaidroja, ka runa ir par civilpersonām, un pauda cerību, ka "viņi paši visu pastāstīs".

"Es gribu viņiem lūgt, lai viņi paši vēršas pie kādiem plašsaziņas līdzekļiem… Ceru, ka viņi paši parādīsies, paši visu pastāstīs, tā visiem būs labāk. Varu jums apliecināt, ka tur nav nekā īpaša un krimināla," – piebilda Putins.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Londonā nosauca aizdomās turamo vārdus Skripaļu lietā

Londonas kriminālpolicija atteicās komentēt Putina vārdus par to, ka Krievija atradusi cilvēkus, ko Londona "tur aizdomās" Skripaļu lietā.

Savukārt Krievijas pastāvīgais pārstāvis Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā Aleksandrs Šuļgins paziņoja, ka mediju tikšanās ar cilvēkiem, ko Londona tur aizdomās par Skripaļu saindēšanu, pierādīs, ka Krievijai ar šo lietu nav sakara.

"Man šķiet, tas būs ļoti noderīgi, kad šie cilvēki, ko esam atraduši, tiksies ar presi. Viņi visu pastāstīs, visu saliks savās vietās. Tas lieku reizi pierādīs, ka visas apsūdzības, ko pret mums izvirza Lielbritānija, ir sadomātas," – paziņoja Šuļgins Ruptly ēterā.

Ziņu lente
0