Londonā nosauca aizdomās turamo vārdus Skripaļu lietā

© REUTERS/Joe Giddens/PoolПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam uzrādītas apsūdzības pēc 4 pantiem. Lielbritānijas prokuratūra, balstoties uz tās rīcībā esošiem pierādījumiem, nolēmusi, ka, "ir pietiekami nopietns pamats sprieduma pasludināšanai".

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Lielbritānijas prokuratūra nosauca Krievijas pilsoņu vārdus, kurus tur aizdomās par Krievijas izlūkdienestu kādreizējā darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu, vēsta RIA Novosti.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs "noņem cepuri" britu diplomātijas priekšā

Tiek atzīmēts, ka KF pilsoņiem Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam uzrādītas apsūdzības pēc 4 pantiem, tostarp aizdomas par Skripaļu un policijas darbinieka Nika Beilija slepkavības mēģinājumu, par sazvērestību nolūkā pastrādāt slepkavību, par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī par "Novičok" izmantošanu. Pēc britu prokuratūras apgalvojumiem resora darbinieki "izpētīja pierādījumus un nonākuši pie secinājuma, ka ir pietiekami nopietns pamats sprieduma pasludināšanai".

Tiek ziņots, ka Lielbritānijas prokuratūra neplāno pieprasīt no Krievijas puses aizdomās turamo izdošanu, jo jau ir izsniegts Eiropas apcietināšanas orderis KF pilsoņu apcietināšanai.

Pēc Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas teiktā, aizdomās turamie ir Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieki. Tāpat britu varas iestādes paziņoja par plāniem panākt, lai sankcijas pret Maskavu tiktu paplašinātas.

Krievijas Ārlietu ministrijā atbildēja, ka dati par aizdomās turamiem Skripaļu saindēšanā Maskavai neko nenozīmē. Krievijas resors arī aicināja Londonu no "apsūdzības un manipulēšanas ar informāciju" pāriet uz tiesībsargājošo iestāžu mijiedarbību.

Lielbritānijas Solsberija - Sputnik Latvija
Viņš noteikti būtu piezvanījis: radinieki uzskata, ka Skripaļs ir miris

Iepriekš vēstīts, ka 4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā tika atrasti Krievijas izlūkdienestu kādreizējais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Viņi bija bez samaņas. Britu varasiestādes bez jebkādiem pierādījumiem nekavējoties apsūdzēja Krieviju par ķīmisko ieroču pielietošanu un sacēla lielu starptautisko skandālu, kam sekoja Krievijas diplomātu izraidīšana no vairākām valstīm.

Maskava kategoriski noliedz minētās apsūdzības. Krievijas ĀM nosūtījusi jau aptuveni 60 diplomātiskās notas ar prasību dāvāt piekļuvi izmeklēšanai un cietušajiem Krievijas pilsoņiem, kā arī tiesiskās palīdzības pieprasījumus un sadarbības piedāvājumus, tostarp arī par kopīgu izmeklēšanu, taču britu valdības iestādes līdz šim nav sniegušas nekādu atbildi.

Ziņu lente
0