Krievijas pārstāvis ANO: Rietumi pielāgo Krievijai jaunas sankcijas

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasKrievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumiem nepieciešamas jaunas nepamatotas apsūdzības, lai ieviestu kārtējās pret Krieviju vērstās sankcijas, norādīja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Rietumvalstis izmanto "Skripaļu lietu", lai padarītu Krieviju par atstumto un pielāgotu "kārtējo sankciju kopumu", norādīja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja, vēsta Sputnik Igaunija.

"Protams, mūs cenšas pārvērst par atstumto, negodīgu starptautiskās sabiedrības locekli, kas ignorē savas saistības, un  galu galā pielāgo kārtējo sankciju kopumu," — Nebenzja interviju programmai "Maskava. Kremlis. Putins" telekanālā "Rossija 1" citēja aģentūra RIA Novosti.

Американский санкций и российский болтий. Химический фельетон - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņu sankcijs un krievu nošķaudijs. Ķīmisks feļetons

Diplomāts ir pārliecināts, ka Rietumu mērķis ir pašreizējās Krievijas valdības "režīma nogurdināšana".

"Protams, slepus tiek domāts (ANO Drošības padomē — red.), ka Putins un vara ir viens, bet Krievijas tauta — cits. Protams, tas viss ir ļoti naivi un pats galvenais — tālu no patiesības, taču patiešām tiek izdarīta likme uz režīma nogurdināšanu," — paskaidroja Vasilijs Nebenzja.

Jautāts par to, ko šādā situācijā darīt Maskavai, KF pārstāvis ANO atzīmēja, ka "jebkuros apstākļos ir jāpaliek pieklājības robežās".

"Un es ceru, ka to novērtē cilvēki, kuri salīdzina mūsu valsts pozīcijas un to valstu pozīcijas, kas izvirza pret mums šīs nepamatotās, nepierādītās apsūdzības," — piebilda Nebenzja.

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada marta sākumā Lielbritānijā Solsberijas pilsētā bezsamaņas stāvoklī tika atrasts britu specdienestu bijušais aģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija ar saindēšanās pazīmēm. Valsts premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka ar Skripaļu saindēšanu, "ļoti iespējams", saistīta Kreivija, taču nesniedza nekādus pierādījumus. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova toreiz Mejas paziņojumu nodēvēja par "cirka izrādi" un provokāciju.

Флаги Германии, России и ЕС - Sputnik Latvija
Politiķi Vācijā apšauba pret Krieviju vērsto ASV sankciju pamatu
5. septembrī Lielbritānijas Karaliskais prokuroru dienests nosauca cilvēkus, kuri turēti aizdomās par Sergeja un Jūlijas Skripaļu saindēšanu. Britu dienesti uzskata, ka incidentā esot vainojami Krievijas pilsoņi Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs. Tai pašā dienā Terēza Meja pavēstīja, ka Boširovs un Petrovs esot Krievijas Federācijas Ģenerālšātāba Galvenās izmeklēšanas pārvaldes (GRU) darbinieki.

Komentējot Lielbritānijas varasiestāžu jaunās apsūdzības, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosauca Skripaļu saindēšanas teorijas autorus par "labiem fantazētājiem". Politiķis pajokoja: iespējams, savas idejas viņi smeļas vispasaules tīmeklī.    

Ziņu lente
0