Politiķi Vācijā apšauba pret Krieviju vērsto ASV sankciju pamatu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasФлаги Германии, России и ЕС
Флаги Германии, России и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lejassaksijas premjerministrs Štefans Vails paziņoja, ka ierobežojošo pasākumu ieviešana sakarā ar to, ka Solsberijā it kā izmantoti ķīmiskie ieroči, rada virkni jautājumu.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Lejassaksijas premjerministrs Štefans Vails paudis šaubas par to, vai ASV jaunās sankcijas pret Krieviju ir pamatotas, kā arī izteicis vēlmi atcelt ierobežojošos pasākumus, kas saistīti ar Ukrainu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Sestdien politiķis piedalījās Vācijas un Krievijas attiecību perspektīvām veltītā pasākumā.

Официальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija
Zaharova pastāstīja, kāpēc ASV ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju

Vails paziņoja, ka iemesli, kuru dēļ Vašingtona ievieš jaunas sankcijas, rada virkni jautājumu.

"Esmu jurists, tāpēc lielu uzmanību pievēršu tam, lai izvirzītās apsūdzības būtu iespējams pasūtīt. Tagad man tādas pārliecības nav," – teica Lejassaksijas premjerministrs.

Viņš piebilda, ka pašreizējā situācijā nevajag ieviest jaunas sankcijas, bet gan jāturpina dialogs un sadarbība.

Vails pastāstīja, ka sankcijas, ko ieviesa Krievija un Rietumu, ņemot vērā pretrunas Ukrainas politikā, nav palīdzējušas sasniegt vērā ņemamu progresu un ieteica tās atcelt.

"Tāpēc es gribētu, lai intensīvas dialoga politikas ietvaros sankcijas izdotos atcelt un panākt politisko progresu, piemēram, veidojot stabilas, demokrātiskas un labas attiecības ar Ukrainu – interesei par to vajadzētu būt gan Krievijā, gan Eiropā, taču, protams, arī no pašas Ukrainas puses," – viņš piebilda.

ASV jaunās sankcijas pret Krieviju

Šonedēļ Vašingtona pasludināja jaunus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, aizbildinoties ar to, ka Maskava it kā esot pielietojusi ķīmiskos ieročus Solsberijā. Plānots, ka sankciju pirmā pakete stāsies spēkā no 22. augusta, otrā – pēc trim mēnešiem, ja Krievija neizpildīs ASV izvirzītās prasības. Jāpiebilst, ka ASV pieprasa no Maskavas garantēt ķīmisko ieroču nepielietošanu un atļaut ANO novērotājiem pārbaudes "uz vietas".

Krievijas vēstniecība ASV - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība: ASV noteikušas "drakoniskas" sankcijas pret KF

Pie tam ASV preses izdevuma The Hill autors Ričards Savaija atzīmēja, ka pret Krieviju vērstās sankcijas ietekmēs arī ASV ekonomiku. Pēc viņa domām, ASV kompānijas būs spiestas pamest Krievijas tirgu un atstāt to konkurentiem no Ķīnas un Eiropas.

Maskava uzsvēra, ka jaunie ierobežojošie pasākumi ir nelikumīgi. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka sankciju politikas pastiprināšanu var uzskatīt par ekonomiskā kara pieteikumu.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paskaidroja, ka Vašingtona ievieš jaunas sankcijas, jo zaudē resursus tālākajai attīstībai, kas nepieciešami, lai izietu no regulārajām krīzēm.

Ziņu lente
0