Rīgā ieradušies vairāk nekā pussimts NATO virsnieku

© REUTERS / Jeon Heon-kyun/PoolĢenerālis Kērtiss Skaparoti
Ģenerālis Kērtiss Skaparoti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO un Somijas vecākie un augstākie virsnieki ieradušies Latvijā, lai mācītos vadīt apvienotās militārās operācijas.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrijas preses dienests informēja, ka NATO mācības Steadfast Pyramid 2018 un Steadfast Pinnacle 2018 notiks 9.-21. septembrī Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, vēsta Mixnews.lv.

Ar mērķi piedalīties šajās mācībās Rīgā ieradušies 58 vecākās un augstākās militārpersonas no NATO valstīm un Somijas. Viņi pilnveidos apviepnoto operāciju plānošanas un vadības iemaņas.

​Atzīmēts, ka mācību laikā tiks izmantots scenārijs, kas ietver kolektīvās aizsardzības operācijas.

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija
NATO paplašināšanās uz austrumiem: gribētos jau gan

Mācības Steadfast Pyramid un Steadfast Pinnacle notiek Latvijā no 2011. gada. Pērn Rīgā mācīties ieradās 40 virsnieki no NATO dalībvalstīm un partnervalstīm. Tika ziņots, ka mācību pamatā izmantota Direktīva par kopējo operāciju plānošanu — viens no alianses kopīgo operāciju plānošanas pamatdokumentiem.

Toreiz Latvijas Nacionālie bruņotie spēki paskaidroja, ka mācībās tiek izmantots fiktīvs scenārijs, kurā iekļautas kolektīvās aizsardzības operācijas, un augstākā līmeņa militārpersonas apgūst lēmumu sagatavošanas un pieņemšanas procesu.

Iepriekš Krievijas militārais eksperts Igors Korotčenko sarunā par gandrīz nepārtrauktajām mācībām, ko NATO organizē pie Krievijas robežām, atzīmēja, ka tamlīdzīga alianses aktivitāte novedīs pie ASV un Krievijas militārās konfrontācijas saasināšanās, un abu lielvalstu attiecības nonāks "sarkanajā zonā".     

Ziņu lente
0