Eksperts: NATO var izprovocēt trešā pasaules kara sākumu

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasŽurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko
Žurnāla Nacionaļnaja oborona galvenais redaktors Igors Korotčenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko uzskata, ka NATO var izprovocēt trešo pasaules karu, pastāvīgi pilnveidojot kodolieroču potenciālu Eiropā.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko atgādināja, ka pēc Ziemeļatlantijas samita Varšavā NATO uzsāka karaspēka dislokāciju Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas teritorijās.

Šajās valstīs tiek veidotas operatīvās bāzes, bruņojuma un militārās tehnikas noliktavas, pilnveidota infrastruktūra. Jebkurā mirklī, burtiski dažu diennakšu laikā var ierasties, izvērsties un būt gatavi cīņas darbībām ievērojami NATO spēku grupējumi.

"Šajā situācijā, kad alianse ir akla un kurla pret Krievijas iebildumiem un mēģinājumiem veidot dialogu, mums atliek tikai militāra spēka reaģēšana," — uzsvēra Korotčenko radio Sputnik ēterā.

Atbildot uz NATO darbībām, Kaļiņingradas apgabalā tika dislocēti operatīvi taktiskie kompleksi "Iskander", tiek veidotas jaunas divīzijas, kas slēgs no NATO spēku rīcības viedokļa bīstamākos virzienus.

"Mēs zinām, ka Eiropā izvietoti amerikāņu taktiskie kodolieroči," — uzsvēra Korotčenko.

Maskavas Kremlis. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Foreign Policy: kurš un kāpēc Eiropā baidās no Kremļa

NATO darbības liecina par to, ka alianse strādā pie iespējamu taktisko kodolieroču triecienu scenārija militāra konflikta apstākļos pirms globāka kodolkara stadijas.

"Jebkurš kodolsprādziens ir trešā pasaules kara prelūdija, taču NATO pieturas pie pretējiem uzskatiem, tāpēc ASV ne tikai neizved no Eiropas savu taktisko kodolpotenciālu, bet arī pilnveido to," — pauda viedokli eksperts.

Korotčenko atzīmē, ka neviens Eiropā nevēlas kodolkaru, kas iznīcinās kontinentu, un netic tā iespējai. Taču atbilstošais potenciāls, ASV un NATO plāni un mācības liecina par to, ka risks patiešām pastāv.

Ziņu lente
0