Sociologs pastāstīja par ukraiņu simpātijām pret Putinu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Ukrainas pētnieku grupas informāciju, apmēram 16% ukraiņu pozitīvi attiecas pret Krievijas prezidentu, kas varētu izveidot prokrieviskas partijas parādīšanās nosacījumus Ukrainas parlamentā.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Ukrainas socioloģiskās grupas "Reitings" vadītājs Aleksejs Antipovičs pastāstīja, ka katram sestajam Ukrainas iedzīvotājam pastāv simpātijas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to viņš paziņojis "Obozrevateļ-TV" ēterā.

Обращение президента Украины Петра Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko iesaka aizliegt Krievijas Melnās jūras flotes uzturēšanos Krimā

"Protams, lielākoties tā ir Donbasa kontrolētā daļa, Ukrainas austrumi un dienvidi. Šie cilvēki pozitīvi attiecas pret Putinu, pret Krieviju, viņi iestājas par visu šo sakaru atjaunošanu," norāda sociologs.

Pēc Antipoviča sacītā, apmēram 16% ukraiņu atbalsta Putinu, kas varētu novest pie tā, ka Augstākajā Radā parādīsies prokrieviski orientēta partija.

Taču, runājot par prezidenta vēlēšanā, esošajā Ukrainā, pēc sociologa domām, kandidātam ar prokrieviskiem uzskatiem nav cerības uz uzvaru.

Prezidenta un parlamenta vēlēšanas Ukrainā notiks 2019. gada pavasarī un rudenī.

Saskaņā ar aptaujām, kandidātu reitingā līderu vidū ir bijusī Ukrainas premjere Jūlija Timošenko un valsts prezidents Petro Porošenko. Trešo vietu ieņem "Pilsoņu pozīcijas" partijas līderis Anatolijs Gricenko, visvairāk viņu atbalsta Rietumos.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko pauda izbrīnu, cik daudz Ukrainas ierēdņu atbalsta Krievijas prezidentu jautājumā par atbildību sakarā ar Donbasa konfliktu.

Прощание с главой ДНР Александром Захарченко - Sputnik Latvija
Krievijas specdienesti piedalās Zaharčenko slepkavības izmeklēšanā

Porošenko uzsvēra, ka daudzi politiķi noveļ atbildību par bruņoto konfliktu uz Kijevu, tā vietā, lai visā vainotu Putinu.

2015. gada janvārī Augstākā Rada pieņēma rīkojumu, kurā Krievija tika nosaukta par "valsti-agresoru". Oficiālā Kijeva uzskata, ka Maskava it kā iejaucas Ukrainas iekšējā konfliktā. Krievijas ĀM nosauca šos apgalvojumus par "publiskām nepierādītām insinuācijām".    

Ziņu lente
0