Ukrainas mediji ziņo par bruņu kuteru pārvešanu Azovas jūrā

© Sputnik / Денис Петров / Pāriet pie mediju bankasUkrainas fregate "Getman Sagaidachniy". Foto no arhīva
Ukrainas fregate Getman Sagaidachniy. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome (NDAP) pieņēma lēmumu par militārās klātbūtnes pastiprināšanu Azovas jūrā un krasta apsardzes nodrošināšanu ar jaunākajiem augstas precizitātes raķešu ieročiem.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Ukraina uzsāk bruņu kuteru pārvešanu Azovas jūrā un pilnvērtīgas Jūras militāro speķu bāzes izveidošanu tajā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz "Ukrainas militāro portālu" un tā informācijas avotiem valsts Ģenerālštābā un Jūras MS vadībā.

Saskaņā ar portāla datiem, 8. septembra rītā Berdjanskā pamanīja mazo Ukrainas Jūras MS bruņu kuteri, kurš tika vests ar kravu kuģī. Tuvākajā laikā, kā apgalvo izdevums, tur plāno nogādāt trīs mazos artilērijas kuģus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sociologs pastāstīja par ukraiņu simpātijām pret Putinu

Kā vēsta "Militārais portāls", līdz šī gada beigām Azovas jūrā plānots uzbūvēt pilnvērtīgu Ukrainas Jūras MS bāzi, kā arī izveidot kuteru divizionu.

Iepriekš Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome (NDAP) pieņēma lēmumu par militārās klātbūtnes pastiprināšanu Azovas jūrā un krasta apsardzes nodrošināšanu ar jaunākajiem augstas precizitātes raķešu ieročiem.

Kijeva apsūdz Maskavu kuģu satiksmes bloķēšanā, kuri dodas uz Ukrainas ostām cauri Kerčas šaurumam, kā dēļ tie stāv lieku laiku, savukārt to īpašnieki cieš zaudējumus. Taču Ukrainas ĀM vadītāja vietniece Jeļena Zerkaļa paziņoja, ka Krievijas robežsargi nepārkāpj protokolus Ukrainas kuģu apskates laikā Azovas jūrā. FDD Krimas robežsardzes pārvalde ziņoja, ka ārzemju kuģu pārbaudes notiek atbilstoši starptautiskajam jūras likumam, piezīmes un pretenzijas no kuģu īpašniekiem saņemtas netika.

Patreiz Ukrainas BS Jūras MS sastāvā atrodas seši vieglie "Gjurza-M" tipa bruņu kuteri, kurus uzbūvējusi Ukrainas prezidentam Petro Porošenko piederošā rūpnīca "Kuzņa na Ribaļskom". Iepriekš mediji ziņoja, ka vairāku nepareizu aprēķinu dēļ kuteru konstrukcijā, to piegādes pastāvīgi tika pārtrauktas.    

Ziņu lente
0