"Zemāk par zemu": Ukrainā pastāstīja par nacionālo kaunu

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasUkraina
Ukraina - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais transporta un satiksmes ministrs Jevgenijs Červoņenko nosodīja Radas spīkera izteicienu par Hitleru kā par "lielāko demokrātu".

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Ukraina sen ir kritusi zemāk par zemu un izgājusi ārpus korektuma rāmjiem vairākos jautājumos. Tā bijušais valsts transporta un satiksmes ministrs Jevgenijs Červoņenko komentēja Augstākās Radas spīkera Andreja Parubija vārdus par Ādolfu Hitleru, vēsta Sputnik Lietuva.

Iepriekš Ukrainas parlamenta vadītājs kāda telekanāla ēterā nosauca Hitleru par "lielāko demokrātu". Pēc Parubija sacītā, viņš pats pētījis demokrātiju "zinātnes līmenī" un aicināja atcerēties par nacionālsociālisma dibinātāja "ieguldījumu" tās attīstībā.

Порт в Севастополе, Крым - Sputnik Latvija
ASV delegācija atzīst Krimas referenduma likumību

"Mūsu valsts sen ir kritusi zemāk par zemu un pārgājusi starptautisko normas robežas visos skandālos un kaunā," pateica Červoņenko telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

Tāpat bijušais ministrs atzīmēja, ka jebkurā citā valstī šādiem izteicieniem sekotu ne vien morāls nosodījums un atstādināšana no amata, bet arī kriminālatbildība.

Kā uzskata Červoņenko, nesodīšana par šādiem izteicieniem ir tiešas fašisma "varoņdarbu", tostarp, SS divīzijas "Galīcija", sveikšanas sekas.

Hitlers piedzima 1889. gada 20. aprīlī Austrijas Ranshofenes ciematā. Viņš kļuva par nacionālsociālisma idejas dibinātāju un galveno figūru, nodibināja Trešā reiha totalitāro diktatūru. Iesāka Otro pasaules karu, kurš kļuva par vēsturē asiņaināko karu.

Ar viņa vārdu saistās neskaitāmi noziegumi pret cilvēci gan pašā Vācijā, gan okupētajās teritorijās, tostarp, Holokaustu. Starptautiskais kara tribunāls Nirnbergā atzina par noziedzīgām Hitlera izveidotās organizācijas (SS, Drošības dienests (DD) un gestapo) un pašu nacistu partijas vadību.     

Ziņu lente
0