Taxify atgriezīs klientiem naudu par Jaungada nakti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja esat lietojis Taxify taksometru Jaungada naktī, aizpildiet veidlapu vietnē un saņemiet daļu naudas atpakaļ kupona veidā nākamam braucienam.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Taksometru izsaukšanas platforma Taxify atlīdzinās augsto tarifu par Jaungada nakts braucieniem, raksta Skaties.lv.

Iepriekš rakstīts, ka 2018. gada 1. janvārī Taxify uz dažām stundām pārsniegusi Rīgas domes noteiktos maksimālos tarifus un klientu informācijā norādīto cenu par braucienu. 2017. gada 28. decembrī Taxify lietotājiem uz e-pastu tika nosūtīta informācija par to, ka 31. decembrī un 1. janvāra rītā visiem braucieniem tiks piemērots jaunais tarifs — 2,13 eiro par iekāpšanu, 0,71 eiro par kilometru un 0,14 eiro par minūti.

Taksometrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Taksometriem atceļ cenu griestus: Rīgā pieauguši tarifi

Kompānija Taxify cenu paaugstināšanu skaidroja ar lielu pieprasījumu pēc taksometriem, ko risināja ar dinamiskās cenas aprēķina algoritmu. Taču Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) uzskata šī platformas praksi par negodīgu, jo izsūtītajos paziņojumos klientiem kompānija norādīja vienīgi informāciju par to, ka Jaungada naktī tiks piemēroti tobrīd spēkā esošie Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktie taksometru maksimālie tarifi.

PTAC konstatēja, ka Taxify sniegusi klientiem maldinošu informāciju, jo platformas tarifi, kas tika piemēroti 2018. gada 1. janvārī no plkst. 2:00 līdz plkst. 5:00 izrādījās daudz augstāki, nekā bija norādīts iepriekš.

Kā informēja centrā, Taxify nolēmusi rīkoties godprātīgi un kompensēt starpību starp reālo cenu un norādīto cenu par braucienu visiem lietotājiem, kuri samaksājuši par taksometra pakalpojumiem bezskaidrā naudā. Klients saņems kompensāciju tikai tādā gadījumā, ja viņš iesniegs pieteikumu, kurā būs jānorāda telefona numurs un jāatzīmē, ka klients vēlas saņemt atpakaļ pārmaksāto starpību. Starpība tiks atgriezta bezmaksas kuponu veidā.

Taxify aicina patērētājus aizpildīt pieteikumu līdz 7. septembrim.    

Ziņu lente
0