Valsts policija aicina parūpēties par Latvijas drošību elitārajā nodaļā Omega

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija sola interesantu darbu un konkurētspējīgu atalgojumu tiem, kuri stāsies elitārās pretterorisma nodaļas Omega rindās.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Valsts policija ir gatava izskatīt ikviena interesenta kandidatūru, kurš paudīs vēlmi iestāties elitārajā pretterorisma nodaļā Omega. Par to liecina informācija Valsts policijas lapā Facebook.

"Nav svarīgi, ar ko Tu nodarbojies šobrīd! Ja esi neatlaidīgs, drosmīgs, tev piemīt augsta psiholoģiskā noturība un ir laba fiziskā sagatavotība, arī tu vari kļūt par daļu no OMEGA komandas!" — aicina Valsts policija.

Valsts policija ierosina izmēģināt sevi dinamiskā un interesantā darbā, kur iespējama pastāvīga izaugsme, darbs ar mūdienīgākajām tehnoloģijām, turklāt saņemt konkurētspējīgu algu.

Ziņojumā teikts, ka Omega ir antiterorisma vienība, kas palīdz pat tad, kad citas metodes ir sevi izsmēlušas. Omega pilda sarežģītākos uzdevumus — ķīlnieku atbrīvošana, īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšana, spridzekļu meklēšana u.c.

Policija aicina visus, kam rūp Latvijas drošība, nosūtīt pieteikumus pa e-pastu omega13@vp.gov.lv. Tiem, kuri iesnieguši pieteikumus, nāksies pārvarēt virkni pārbaudījumu un testu, kuri apliecinās, vai cilvēks ir piemērots darbam Omegā.

Publikācijai par vakantajām vietām elitārajā nodaļā pievienots video ieraksts, kurā demonstrēts, kādi pārbaudījumi gaida kandidātus.

Terorisms un nekārtības

Jau 2017. gadā policijas priekšnieks Ints Ķuzis pastāstīja, ka pretterorisma nodaļa Omega tiks pastiprināta.

Savukārt 2018. gada februārī Ķuzis informēja, ka, ņemot vērā mainīgo ģeopolitisko situāciju un iespējamos hibrīdkara draudus, Latvijas Valsts policija plāno izveidot reģionos četras vienības, lai novērstu masu nekārtības. Ķuzis norādīja, ka rotas būs pakļautas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei.

Dokumenti - Sputnik Latvija
Militārās izlūkošanas un drošības dienests iegūs piekļuvi ārzemnieku personas datiem

Tāpat Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka rotā pieņemtie karavīri saņems lielāku algu.

Patlaban Valsts policijas paspārnē darbojas nodaļa, kuras uzdevums ir masu nekārtību novēršana un sarežģītu uzdevumu izpilde — tas ir speciālo uzdevumu bataljons. 2009. gadā tas palīdzēja apspiest nekārtības Vecrīgā (2009. gada 13. janvārī Rīgā izcēlās nekārtības sakarā ar ekonomisko krīzi valstī, demonstranti pieprasīja parlamenta atlaišanu; policija aizturēja aptuveni 140 dalībniekus, kas tika turēti aizdomās  par veikalu aplaupīšanu un mašīnu apgāšanu). Bataljons dislocēts Rīgā, tā darbinieki strādā patruļas policijā un nepieciešamības gadījumā kontrolē kārtību masu pasākumos.    

Ziņu lente
0