Latviešus sagatavos terorakta gadījumam

© Valsts policijaПолиция провела учения по освобождению заложников в центре Риги
Полиция провела учения по освобождению заложников в центре Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija uzmanīgi seko līdzi terorisma attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē, izmantojot iegūto informāciju rīcības plāna izstrādāšanā uzbrukumu novēršanai, un nepieciešamības gadījumā – reakcijai uz tiem.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Drošības policija (DP) savā mājaslapā publicējusi bukletu ar rekomendācijām, kā rīkoties Latvijas iedzīvotājiem terora akta gadījumā, tiek gatavota tā drukātā versija. Bukletu plānots izplātīt vietās, kuras tiek uzskatītas par visvieglāk pieejamām teroristu uzbrukumiem, raksta Mixnews.lv.

Tāpat bukletus saņems dienesti un iestādes, kas piedalās dažādās terorisma novēršanas mācībās. Trīs lapu lielā bukleta sastādītāji atgādina, ka, ja nav iespējams nokļūt drošā patvērumā, tad ir jābēg, jāslēpjas un jāziņo par noziedzniekiem.

© Полиция безопасностиDP buklets ar rekomendācijām
Буклет Полиции безопасности о поведении при теракте - Sputnik Latvija
DP buklets ar rekomendācijām

Tiek atzīmēts, ka jāuzvedas klusi, nedrīkst tuvoties logiem, gaismu, elektroierīces, skaņa un vibrācijas režīms telefonā ir jāizslēdz. Iespējamības gadījumā jāpalīdz citiem, savukārt, kad ieradīsies policija, tad nedarīt asas kustības un turēt rokas redzamā vietā.

Taču DP atzīmē, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems. Tiek norādīts, ka valstī konstatētas personas, kas atbalsta teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" rīcību un ir radikālā islāma skaidrojuma ietekmē.

Drošības policija uzmanīgi seko līdzi terorisma attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē, izmantojot iegūto informāciju rīcības plāna izstrādāšanā teroristu uzbrukumu novēršanai, un nepieciešamības gadījumā – reakcijai uz tiem.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, septembrī notika pretterorisma specvienības Omega un citu tiesībsargu struktūru ķīlnieku atbrīvošanas mācības. Oktobrī norisinājās specvienības Omega mācības Centrālajā stacijā

Ziņu lente
0