Dānijā arestēts kuģis Novaya Zemlya ar 19 Krievijas pilsoņiem uz tā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aresta iemesls vēl nav zināms. Starptautiskās transporta uzņēmumu federācijas Krievijas nodaļas pārstāvji paskaidroja, ka šis nav pirmais kuģis, kura komanda ārvalstīs nokļuvusi grūtībās.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Dānijas varasiestādes arestējušas Murmanskas jūras kuģniecībai piederošo kuģi Novaya Zemlya ar 19 Krievijas pilsoņiem uz tā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Incidents noticis pie Skagena raga valsts ziemeļos, pastāstīja Krievijas Jūrnieku arodbiedrībā, atsaucoties uz Starptautiskās transporta uzņēmumu federācijas Krievijā koordinatora Sergeja Fišova teikto. Viņš informāciju saņēmis no kolēģa — federācijas inspektora Dānijā Mortena Baha.

Танкер Механик Погодин - Sputnik Latvija
Tankkuģis "Mehaņik Pogodin" bloķēts Hersonas ostā uz trim gadiem

Aresta iemesls vēl nav zināms. Nav skaidrs arī kas gada Krievijas pilsoņus, tāpat kā daudzus citus kompānijas darbiniekus.

Arodbiedrība atgādināja, ka Novaya Zemlya nav pirmais kuģniecības kuģis, kas arestēts ārzemēs. Piemēram, jau kopš jūlija vidus no Seutas ostas Spānijā netiek izlaists tvaikonis Zapolyarye.

Starptautiskās transporta uzņēmumu federācijas inspektore Spānijā Luza Basa pastāstīja, ka kuģa ekipāžai bieži rodas grūtības ar ūdeni, pārtiku un degvielu. Organizācija paziņoja, ka pusotra mēneša laikā Murmanskas kuģniecībai izdevies panākt sešu jūrnieku atgriešanos dzimtenē, pārējo nākotne nav zināma.

Vēl viens kuģis, Pomorye, atrodas Ņūorleānā (ASV). Federācijas koordinators ASV Dveins Budraks informēja, ka kuģis stāv reidā kopš maija vidus. Murmanskas kuģniecības darba resursu pārvaldes priekšniece Svetlana Ševeļova apgalvoja, ka, saskaņā ar plānu, ekipāžai bija jādodas īsā reisā uz ASV, taču bija zaudēti divi enkuri, un kuģis nav varējis savlaicīgi atgriezties Eiropā — ne vēlāk kā divus mēnešus pēc reiza sākuma pēc kravas izkraušanas divās ostās ASV.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tas būs satriecoši. Kā Dānija bloķēs "Ziemeļu straumi 2"

Jūrnieku arodbiedrība uzsvēra, ka patlaban Pomorye ekipāžai beigušies līgumi, viņiem nav ASV vīzu, ko saņemt ir ļoti grūti. Tātad atgriešanās Krievijā tiek atlikta uz nenoteiktu laiku.

Fišovs atzīmēja, ka patlaban tiek izlemts vismaz 80 Krievijas jūrnieku liktenis, kuri iekļuvuši grūtībās kuģa īpašnieka vainas dēļ.

"Diemžēl STUF pārstāvji atzīmēja, ka Murmanskas kuģniecības vadība sazinās negribīgi, turklāt bieži vien ignorē lūgumus sniegt informāciju par vadības plāniem ar mērķi izvairīties no grūtībām. Tas rada bažas," — atzīmēja Starptautiskās transporta uzņēmumu federācijas koordinators Krievijā.    

Ziņu lente
0