Nosauktas valstis ar lielāko alkohola patēriņu pasaulē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas universitātes speciālisti pastāstījuši, kāds ir alkohola patēriņš dažadās pasaules valstīs.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Zinātnieki pastāstījuši, kāds ir izdzertā alkohola daudzums dienā dažādās pasaules valstīs, vēsta RIA Novosti. Savu pētījumu rezultātus viņi publicējuši žurnālā Lancet.

Vašingtonas universitātes, kā arī Bila un Melisas Geitsu fonda speciālisti izanalizējuši 1282 pētījumus, kas veltīti alkoholisko dzērienu patēriņa,. Noskaidrojies, ka pasaulē vidējais alkohola patēriņa daudzums sastāda 0,73 "dzērienus" sieviešu un 1,7 "dzērienus" vīriešu vidū (viens "dzēriens" ir ekvivalents 100 mililitriem sarkanā vīna vai 280 mililitriem alus, vai 30 mililitriem stipro alkoholisko dzērienu).

Latijas ogu vīns - Sputnik Latvija
Pētījums liecina: Latvijas iedzīvotājiem jāmet pie malas dzeršana

Pie tam izrādījies, ka visvairāk dzer rumāņi — viņi vidēji patērē 8,2 alkoholiskos "dzērienus dienā. Viņiem seko Portugāles un Luksemburgas iedzīvotāji (pa 7,2 pocijas), kā arī Lietuvas un Ukrainas (pa 7 porcijām) dienā.

Sieviešu vidū lielākais izdzertā alkohola daudzums novērots Ukrainā (4,2 dzērieni diennaktī), tālāk reitingā seko Andora, Luksemburga un Baltkrievija (3,2), Zviedrija, Dānija un Īrija (pa 3,1).

Tāpat zinātnieki nosaukuši "skaidrākās" pasaules. Zemākais alkohola patēriņš vīriešu vidū novērots Pakistānā (0,0007), sieviešu visū — Irānā (0,0003).    

Ziņu lente
0