Arnis Kaktiņš: samazinās politiķu interese par sabiedrības viedokli

© Sputnik / Sergey MelkonovАрнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS)
Арнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš uzsvēra, ka pirms dažām vēlēšanām Latvijā politisko partiju interese par sabiedrības viedokli bijusi augstāka.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Latvijas politiķu un valsts amatpersonu interese par sabiedrības viedokli pēdējo gadu laikā ir samazinājusies, paziņoja radio Baltkom ēterā pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Jurkāns: valdība zog Latvijā miljardus, bet auni turpina bungot

Uz jautājumu par to, vai politiķi pasūta aģentūrai slēgtas sabiedriskā viedokļa aptaujas, viņš atzīmēja, ka agrāk šādu pasūtījumu bijis vairāk.

"Jā, parasti priekšvēlēšanu periodā mums mēdz būt pasūtījumi. Taču es neteiktu, ka to ir daudz, pirms dažām vēlēšanām politiķu interese par sabiedrības viedokli bijusi augstāka, nekā mūsdienās. Tā ir samazinājusies," — pateica Kaktiņš.

Atgādinām, ka 6. oktobrī Latvijā notiks 13. Saeimas vēlēšanas.

Saskaņā ar augusta Latvijas iedzīvotāju aptauju, vispopulārākā partija Latvijā joprojām paliek "Saskaņa", par kuru nobalsotu 21,5% vēlētāju. Par ZZS nobalsotu 11,5% respondentu, par KPV LV partiju – 7,5%, savukārt par Nacionālo apvienību – 6,1%. Salīdzinot ar jūliju, "Saskaņas" popularitāte paaugstinājusies par 0,1%, savukārt ZZS – samazinājās par 0,9%. par KPV LV jūlijā nobalsotu par 0,5% mazāk, par Nacionālo apvienību – par 0,7% mazāk.

Ziņu lente
0