Latvieši nav gatavi strādāt 20 kilometru attālumā no mājām

© © Rīgas satiksmeНовый автобус Solaris
Новый автобус Solaris - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no galvenajiem bezdarba iemesliem Latvijā ir vāja iekšējā iedzīvotāju mobilitāte, uzskata Nodarbinātības Valsts aģentūrā.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. Viens no bezdarba iemesliem Latvijā ir Latvijas iedzīvotāju nevēlēšanās pavadīt ilgu laiku ceļā uz darbu, pastāstīja Latvijas Televīzijai Nodarbinātības Valsts aģentūras direktore Evita Simsone raidījuma Rīta panorāma ēterā.

Simsone atzīmēja, ka šobrīd pēc bezdarba līmeņa Latvija ir pietuvojusies pirmskrīzes periodam, taču galvaspilsētā un reģionos šie dati būtiski atšķiras. Ja Rīgā bezdarba līmenis vien nedaudz pārsniedz 4%, tad Latgalē tas tuvojas 15%. Taču, atzīst viņa, Latgales situācija jau ilgu laiku atšķiras no citos reģionos notiekošā.

Latgale - Sputnik Latvija
Latgale saņems 30 miljonus eiro pamesto teritoriju atjaunošanai

"Šobrīd galvenais izaicinājums bezdarba ziņā ir iedzīvotāju iekšējā mobilitāte, gatavība strādāt nevis pie pašām mājām, bet gan 20-30 kilometru attālumā no tās," — pateica Simsone.

Viņa atzina, ka visbiežāk cilvēki vēlas strādāt blakus mājām, un bieži tas tiek pamatots ar tīri ekonomiskiem faktoriem – ja cilvēks strādā par minimālo algu vai nedaudz lielāku summu, tad transporta izdevumu šādā darbā var kļūt viņam nepielīdzināmi augsti.

Tā saucamās svārsta migrācijas attīstīšanai, kad cilvēki dzīvo vienā apdzīvotā vietā, bet strādā citā, Latvijai bieži traucē vāja sabiedriskā transporta attīstība, kā dēļ cilvēki, kuri atrod darbu Rīgā, vienkārši pārvācas uz dzīvi galvaspilsētā.

Ziņu lente
0