Mums jau ir rinda ar piketiem: Kučinskis lūdz skolotājus paciesties

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Algu palielināšanu prasa ne tikai pedagogi, bet arī sportisti, iekšlietu struktūru darbinieki un citu profesiju pārstāvji.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. Pedagogu algu paaugstināšanas grafiks tiks apstiprināts, taču arodbiedrībai jāizrāda pacietība, pateica premjerministrs Māris Kučinskis telekanāla LNT intervijā raidījumam "900 sekundes".

"Es aicināšu LIZDA jautājumā par algām izturēties ar sapratni un domāt sabalansēti, jo nevar risināt sarunas tikai tā, ka tiek domāts tikai par algu palielināšanu. Mums rindā ar piketiem un prasībām pēc lielākām algām ir ne tikai skolotāji, bet arī sportisti, iekšlietu struktūru pārstāvji un vēl daudzu citu profesiju pārstāvji, jo nauda algu palielinājumam jāmeklē arī citiem," — pateica Kučinskis, iedrošinot, ka ieplānotais algu palielināšanas grafiks skolotājiem tiks īstenots.

Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība 18. septembrī plāno sarīkot piketu pie Saeimas valdības atteikšanās dēļ no pedagogu algu paaugstināšanas no 1. septembra, kā to paredzēja šī gada 9. janvāra Ministru Kabineta lēmums.

Vakar izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis paziņoja, ka pēdējo divu gadu laikā sasniegts augstākais skolotāju algu kāpums vēsturē, jo šiem mērķiem tika piešķirts vairāk nekā 60 miljoni eiro.

Министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Šadurskis ir apmierināts ar pedagogu algu situāciju

Iepriekš Latvijas Veselības ministrija pieprasīja 2019. gada budžetā 70 miljonus eiro mediķu algu paaugstināšanai. Izglītības un zinātnes ministrijai pedagogu atalgojuma palielināšanas grafika izpildei un piemaksu un prēmiju izmaksāšanai 2019. gadā nepieciešami 5,834 miljoni eiro.

Tieslietu ministrija pieprasījusi tiesnešu, prokuroru un tiesu darbinieku algu palielināšanai 30,57 miljonus eiro no Latvijas budžeta nākamajam gadam. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija lūdz papildus 3,9 miljonus eiro algu palielināšanai. Kultūras ministrija – 6,2 miljonus eiro.

Satiksmes, Labklājības, Iekšlietu, Zemkopības, Aizsardzības un Ārlietu ministrija, acīmredzami, negrasās palielināt darbinieku algas, jo papildus līdzekļus no 2019. gada budžeta tās nav pieprasījušas.

Ziņu lente
0