Šadurskis ir apmierināts ar pedagogu algu situāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис
Министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis atzīmē augstu skolotāju algu pieaugumu, izglītības darbinieku arodbiedrība šādam vērtējumam nepiekrīt.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Divu gadu laikā sasniegts vēsturiski augsts skolotāju algu līmenis, jo šīm vajadzībām tika novirzīts vairāk nekā 60 miljonu eiro, paziņoja pirmdien, 20. augustā, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, raksta Skaties.lv.

Viņš atzinās, ka vēl daudz kas jāizdara, un būtisks priekšnosacījums veiksmīgam rezultātam ir Izglītības un zinātnes ministrijas sadarbošanās ar pašvaldībām kā skolu pārvaldniekiem.

Skola - Sputnik Latvija
Vanaga par izglītības reformu: vainīgi būs pedagogi

"Šī bija skaidra panākta vienošanās – cik pašvaldības ietaupa, tas paliek viņiem un valsts budžets liek līdzvērtīgu summu pretim. Tas tika ievērots," — norādīja ministrs.

Iepriekš viņš paziņoja, ka tie pedagogi, kuri paliks bez prēmijām, paši ir vainīgi, jo ievēlējuši vietējās varas iestādes, kuras nav nodarbojušās ar skolu tīkla optimizāciju. Šogad prēmijas skolotājiem varēs izmaksāt tikai trešdaļa pašvaldību, taču dažās no tām izmaksu apmērs būs nenozīmīgs.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) eksperte Irina Avdejeva atzīmēja, ka skolotājs nespēj ietekmēt skolu sistēmas optimizāciju.

"Tie ir pašvaldību lēmumi, kam nav saistības ar darba kvalitāti," — norādīja viņa.

Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība plāno 18. septembrī sarīkot piketu pie Saeimas valdības atteikšanās dēļ no algu palielināšanas pedagogiem šī gada 1. septembrī, kā to paredzēja šī gada 9. janvārī pieņemtais Ministru Kabineta lēmums.

Ziņu lente
0