Igaunija sāk pārvilināt Latvijas IT-speciālistus

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasРабота за компьютером. Клавиатура
Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Startējusi kampaņa Career Hunt, kura noslēgsies ar piecu dienu bezmaksas braucienu uz Igauniju 20 kandidātiem, labākos no kuriem sagaida iekārtošana darbā sektora vadošajās kompānijās.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Igaunija un IT sektora līderi sākuši pārvilināt Latvijas speciālistus. Kampaņas mērķis ir piesaistīt darbam Igaunijā IT-speciālistus tādās kompānijās kā Taxify, Veriss, Swedbank un citas.

Krājkasīte - Sputnik Latvija
Latvijas darba devēji nav gatavi maksāt darbiniekiem 1400 eiro mēnesī

Kā tiek ziņots portālā Careerhunt.eu, potenciālajiem kandidātiem tiks organizēts piecu dienu bezmaksas brauciens uz Igauniju, kur viņi tiksies ar vietējiem IT nozares ekspertiem, apmeklēs NATO Kiberaizsardzības centru, lielāko robotehnikas festivālu Robotex, kā arī piedalīsies darba intervijās. Turklāt kampaņas reklāmā tiek minētas tādas izklaides kā saunas apmeklēšana un Kraft alus degustācija. Kampaņa Career Hunt piedāvās pārvākties uz Igauniju cilvēkiem, kuri plāno izveidot karjeru šajā valstī. Jaunu darbinieku piesaistīšanā ieinteresētas tādas kompānijas, kā Swedbank, Finestmedia, Twilio, Proekspert, Nortal, Global Gaming, Skype, Axinom, Topia, Taxify, Helmes, Veriff.

Pēc starptautiskā darba meklējumu portāla Jobbatical izpilddirektora Karoli Hindriksa vārdiem, ko citē portāls rus.db.lv, darbinieku trūkums IT nozarē Igaunijā kļuvis par lielu problēmu. Parasta meklēšana ar sludinājumiem vairs nelīdz, tādēļ jāiedarbina proaktīvās darba metodes, ņemot vērā, ka cilvēki kļuvuši mobili un var dzīvot jebkur.

Работа кондитерской фабрики - Sputnik Latvija
"Vajag vergus": sociālie tīkli par vakancēm ar 400 eiro lielām algām

Igaunijā dzīvo 1,3 miljoni iedzīvotāju, IT industrijas sektors tiek uzskatīts par visstraujāk augošo. Tiek prognozēts, ka 2020. gadā Igaunijas darba tirgum trūks 37 tūkstošu IT-speciālistu. Daļu no tiem plānots piesaistīt no Latvijas.

Pieteikumi tiek pieņemti līdz 22. septembrim ieskaitot Career Hunt portālā, kopā tiks atlasīti 20 cilvēki, kuriem nenāksies raizēties par izdevumiem: lidojums, izvietošana, vakariņas un pārējais tiks apmaksāts. Brauciens notiks no 28. novembra līdz 2. decembrim, savukārt uzvarētāju vārdus paziņos oktobrī.

Ziņu lente
0