Latvijas piekrastei uzbrukuši zibeņi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piekdien zibeņi viens pēc otra spēra Kurzemes piekrastē. Negaisa rezultātā cietuši vairāki objekti.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Vietne Blitzortung.org, kas demonstrē negaisu aktivitāti visā pasaulē reālajā laikā, informē, ka piektdien, 10. augustā Latvijā, Kurzemes piekrastē fiksēti vairāk nekā četri tūkstoši zibens spērienu, vēsta Mixnews.lv.

Zibeņi pat kaitējuši vairākiem objektiem. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Vendija Pikše pastāstīja, ka piektdien, pl. 7:48 no rīta ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Bernātiem, kur zibens trāpījis malkas šķūnū līdzās atpūtas kompleksam Draudzība.

Pl. 9.51 zibens trāpīja garāžā Nīcā, bet Jūrmalciemā, aptuveni 10 no rīta, — stabā.

Latvijas iedzīvotāji publicēja vairākas fotogrāfijas sociālajos tīklos, kurās izdevies iemūžināt drūmās negaisa debesis.

 

 

Jāpiebilst, ka jau 2017. gadā Swedbank iekļāva zibeni starp nozīmīgākajiem riskiem, ar kuriem Latvijas iedzīvotāji saskaras vasarā. Swedbank aplēses liecina, ka zibens nodarītie zaudējumi vidēji sasnieguši 850 eiro. atzīmēts, ka pārsvarā zibens bojā sadzīves elektroniskās iekārtas.

Jāpiebilst, ka 2017. gada aprīlī ziņots: zibens iespēris lidmašīnā, kas devās no Rīgas uz Maskavu. Trieciena pēdas tika atrastas jau pēc lidmašīnas nosēšanās Vnukovo lidostā Krievijas galvaspilsētā — lidmašīnai bija apkusis stabilizatora segumu.    

Ziņu lente
0