Ērces, govis un zibens: kas draud Latvijas iedzīvotājiem vasarā

© Sputnik / Said Tsarnayev / Pāriet pie mediju bankasGovju bars. Foto no arhīva
Govju bars. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vasara nes līdzi savas īpašās nepatikšanas: automašīna var sabraukt govi, māja – ciest no zibens spēriena, bet cilvēks – gūt traumu piknikā.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Līdz ar vasaras atnākšanu Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk saskaras ar riskiem, kuri citos gadalaikos zaudē aktualitāti, vēsta Swedbank.

Piemēram, negaisā un spēcīgās vēja brāzmās nolauzti koki un zari pērn automašīnām nodarījuši kaitējumu vidēji 1008 eiro apmērā, mājokļiem — vidēji par 590 eiro. Pie tam vasarā ceļmalās nereti ganās lopi, un sadursmes ar tiem pērn automašīnām vidēji izmaksājušas 1010 eiro.

Atpūta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Swedbank: atpūtu ārzemēs izbojā zādzības un slimības

Uz ceļa ievērojami pieaug motociklistu skaits, tātad biežāk notiek avārijas, kurās iesaistīti motociklisti. Vidējā kompensācijas summa šādos apdrošināšanas gadījumos pērn sasniegusi 690 eiro.

Vēl viens briesmu avots, kas īpaši aktuāls šajā lietainajā vasarā, — zibens. Tā nodarītais kaitējums mājokļiem vidēji sastāda 850 eiro. Jāpiebilst, ka lielākoties zibens kaitē sadzīves elektronikai.

Vasarā cilvēki biežāk nodarbojas ar sportu, tātad pieaug ar traumām saistīto apdrošināšanas kompensāciju pieteikumu skaits. Visbiežāk cieš roku pirksti, nereti gadās roku un kāju lūzumi. Plašāk izplatītais traumu iemesls vasarā ir futbols, atpūta un pikniki pie dabas krūts, tāpat kā braucieni ar velosipēdu un ceļu satiksmes negadījumi.

Jāpiebilst, ka vasarā aug apdrošināšanas kompensācijas pieteikumu skaits sakarā ar ērču encefalīta izraisītu darbnespēju. Šādos gadījumos darbnespēja var ilgt vairākus mēnešus, bet apdrošināšanas kompensācijas apmērs sasniedz 800 eiro.

Ziņu lente
0