Krievijas dzelzceļš varētu palaist vilcienu Pēterburga – Berlīne caur Latviju

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas dzelzceļš
Krievijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vilciens no Sanktpēterburgas līdz Berlīnei ies cauri Kaļiņingradai, kā arī pa Latvijas un Lietuvas teritoriju.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Krievijas dzelzceļš izstrādā pasažieru vilciena projektu Sanktpēterburga — Berlīne caur Kaļiņingradu, paziņoja Kaļiņingradas dzelzceļu (KŽD) priekšnieks Viktors Golomolzins, vēsta RIA Novosti.

Sākotnēji KŽD izstrādāja vilciena palaišanas varinatu līdz Berlīnei no Kaļiņingradas, tehniskās iespējas un ritošais sastāvs ļāva īstenot šo projektu, taču nodrošināt pietiekamu pasažieru plūsmu šajā virzienā ir pietiekami sarežģīti.

Dzelzceļš - Sputnik Latvija
Krievija uzbūvēs dzelzceļu līdz Vīnei: Ķīnas preces ies apkārt Latvijai

"Taču mēs varam palaist vilcienu Sanktpēterburga — Kaļiņingrada — Berlīne. Mēs aprēķinājām šo pasažieru plūsmu, tā ir, ir atbalsts no Krievijas dzelzceļa vadības puses," pastāstīja Golomolzins.

Pēc viņa sacītā, šobrīd Kaļiņingradas dzelzceļnieki strādā pie tā, lai samazinātu vilciena kustības laiku no Pēterburgas uz Berlīni, šim nolūkam paredzēt izmainīt vilciena maršrutu no Pēterburgas līdz Kaļiņingradai.

"Mūsu vilciens Kaļiņingrada — Sanktpēterburga iet pa loku caur Lietuvu un Baltkrieviju. Lai samazinātu mūsu Pēterburgas vilciena ceļa laiku, mums viņš ir jāatgriež tajās sliedēs, pa kurām viņš braucis Padomju laikā, — caur Lietuvu un Latviju. pateicoties maršruta izmaiņām, mēs prognozējam samazināt laiku ceļā līdz 16 stundām. Šodien tās ir 24 stundas," paskaidroja KŽD priekšnieks.

Pēc Golomolzina sacītā, Latvijas dzelzceļnieki atbalsta projektu un ir gatavi sadarbībai, šobrīd tiek izstrādāti eirozonas šķērsošanas ātruma jautājumi, kuri noteikti ES likumdošanā.

Kopš 2003. gada decembra no Kaļiņingradas līdz Berlīnei pa tiešo varēja nokļūt "Kaļiņingradas vagonā", kurš tika iekļauts vilciena sastāvā Varšava — Berlīne. Taču 2009. gadā Polijas kompānijas "Intercity" atcēla šo vilcienu ekonomisku apsvērumu dēļ. No 2010. gada maijam līdz 2013. gada rudenim "Kaļiņingradas vagona" kursēšana tika atjaunota tikai vasaras sezonā.    

Ziņu lente
0