Gaiša nākotne: Āgenskalna tirgum sola miljonus

© Sputnik / Victor PetrovskyАгенскалнский рынок
Агенскалнский рынок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais investors plāno pakāpeniski ieguldīt Āgenskalna tirgū vairākus miljonus eiro; tirdzniecības atjaunošanu svinēs trīs dienas.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Uzņēmums Kalnciema iela sola pakāpeniski ieguldīt Āgenskalna tirgus attīstībā vairākus miljonus eiro, raksta lsm.lv.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, šī kompānija ieguva tiesības īstenot saimniecisko darbību Āgenskalna tirgū trīsdesmit gadu garumā kā vienīgā izsoles dalībniece.

Īslaicīgais ziemas paviljons atvērsies šoruden, savukārt 3. augustā sāksies tirdzniecība zem klajas debess. Svētki par godu tirdzniecības atsākšanai ilgs trīs dienas, no 3. līdz 5. augustam. Pieteikumus dalībai iesnieguši vairāk nekā simts tirgotāji.

Āgenskalns - Sputnik Latvija
Āgenskalns: Vāgnera iemīļotā vieta nemīlamajā Rīgā

"Atklāšanu svinēsim trīs dienas, no piektdienas līdz svētdienai. Katrā dienā mēs vēlētos izcelt mums svarīgas idejas," — pastāstīja tirgus pārstāve Darja Trizna.

Pirmā diena, 3. augusts, tiks veltīta iepazīstināšanai ar tirgu, produktiem un pārdevējiem, diskusijai par produktu marķēšanu un atkritumu šķirošanu, kā arī koncertam. 4. augustu izsludinās par veselīga dzīvesveida dienu. Apmeklētāji varēs piedalīties skrējienā ar profesionālu treneri un kļūt par asinsdonoriem. 5. augustā notiks Ģimenes diena.

Tagad Āgenskalna tirgus strādās katru dienu. Ik pa laikam tiks rīkoti koncerti, savukārt atsevišķās dienās tirgū darbosies pazīstams šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš gatavos ēdienus no Latvijas zemnieku produktiem.

Kā pastāstīja kompānijas Kalnciela iela vadītājs, prioritāte tirgū tiks sniegta vietējiem ražotājiem, savukārt ārzemju preces tiks rūpīgi pārbaudītas.

"Mēs Latvijā esam ļoti bagāti ar savu vietējo ražošanu. Un mēs centīsimies kontrolēt, no kurienes tirgotāji piegādā savus produktus, mēs vēlamies koncentrēties uz vietējiem ražotājiem, lai izveidotu maksimāli īsu piegāžu ķēdi no dārza līdz letei. Lai tas viss ir svaigāks!" — pastāstīja Dambergs.

Rudenī pārdevēji pārvietosies uz ziemas paviljonu – pagaidu celtni, kas paredzēta trim vai trim ar pusi gadiem. Tikmēr tiks veikta vēsturiskās ēkas kapitālā renovācija. Augustā kompānija Kalnciema iela plāno iesniegt Āgenskalna tirgus rekonstrukcijas projektu saskaņošanai Rīgas domē.

Ziņu lente
0