Rinkēvičs apsolīja, ka Latvija neiesaistīs ASV trešajā pasaules karā

© Attila KISBENEDEK / AFPLatvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nerīkos nekādas provokācijas, kas varētu novest pie trešā pasaules kara, apliecināja valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs komentēja ASV prezidenta Donalda Trampa viedokli par to, ka Melnkalne varētu kļūt par trešā pasaules kara cēloni.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka jāizgaisina bažas par to, ka mazas nācijas varētu ievilkt karā lielvalstis, pateicoties NATO Statūtu 5. pantam par kolektīvo aizsardzību, vēsta Financial Times.

Atgādināsim, ka ASV prezidents intervijā Fox News paziņoja: Melnkalnes tauta ir "ļoti agresīva" un pieļāva, ka tā varētu kļūt par Trešā pasaules kara cēloni. Tramps paskaidroja, ka karš varētu sākties NATO kolektīvās aizsardzības principa dēļ, kas paredz: uzbrukums vienai no alianses valstīm tiek uzskatīts par uzbrukumu visam militārajam blokam un liek sabiedrotajiem iesaistīties karadarbībā.

Kodolieroču izmēģinājumi ASV - Sputnik Latvija
Gasparjans: palīdzība Latvijas krieviem izraisīs ES sašutumu un beigsies ar karu

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzskata, ka būtu jāizgaisina bažas par to, ka mazas valstis, piemēram, Melnkalne, Latvija vai Luksemburga varētu iesaistīt karā lielvalstis. Politiķis apliecināja, ka viņa valstij nav nekādu nodomu rīkot provokācijas un izraisīt trešo pasaules karu. Viņš pastāstīja, ka Latvija iestājusies NATO tikai tādēļ, lai būtu droši aizsargāta.

Iepriekš politiķis paziņoja, ka Latvijas aizsardzības budžets ir jāpalielina līdz 2,5% no valsts IKP. Pēc ministra domām, Latvijai tas jāpaveic nevis tāpēc, lai iztaptu ASV prezidentam, kurš pieprasa, lai NATO dalībvalstis tērētu aizsardzībai lielākas summas, bet gan atbilstoši nacionālajām interesēm. Rinkēvičs uzskata, ka aizsardzības izdevumu palielināšanu prasa ģeopolitiskā situācija.

Politiķis norādīja, ka tuvāko piecu gadu laikā nekāda ģeopolitiskās situācijas uzlabošanās nav gaidāma.    

Ziņu lente
0