Mācības Namejs 2018 piesaista pat uzņēmējus

© Latvijas armija / SSG Gatis IndrēvicsStarptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā
Starptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas uzņēmēji pirmo reizi piedalīsies militārās mācībās.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Aizsardzības ministrijas mācībās Namejs 2018, kas noritēs no 20. augusta līdz 2. septembrim, piedalīsies arī Latvijas uzņēmēji, informēja AM.

​Latvijas uzņēmēji militārajās mācībās piedalīsies pirmo reizi. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, sagatavoti un apstiprināti mobilizācijas pieprasījumi konkrētiem uzņēmumiem, manevru gaitā plānots pārbaudīt gatavību izpildīt šo uzdevumu. Mācību rezultātā saņemtās ziņas tiks izmantotas mobilizācijas sistēmas pilnveidošanai, informēja Latvijas Aizsardzības ministrija.

Mācībās piedalīsies tikai uzņēmumi, kas devuši brīvprātīgu piekrišanu. To galvenais uzdevums būs piekļuves nodrošināšana transportam un celtniecības tehnikai. Ja mobilizācijas rezultātā uzņēmumiem radīsies izmaksas vai par zaudējumi, tie tiks segti, apliecināja Aizsardzības ministrija.

Latvijas karavīrs - Sputnik Latvija
Rezervistos par 962 eiro: militārajos kursos Latvijā piesakās desmitiem cilvēku

"Šis ir lielisks piemērs, kā uzņēmēji iesaistās valsts aizsardzībā, atbalstot Nacionālos bruņotos spēkus ar savām spējām un sniedzot neatsveramu ieguldījumu drošības garantēšanā. Turklāt esmu pārliecināts, ka šis vingrinājums sekmēs arī ilgtspējīgas sadarbības izveidi starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un uzņēmējiem. Pateicos uzņēmējiem par izrādīto atbalstu un atsaucību!" — preses dienests publicēja aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vārdus.

Mācības Namejs 2018 patlaban ir lielākās. Tās organizē Latvijas Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki. Mācībās piedalīsies na tikai Latvijas Republikas karavīri un zemessargi, bet arī sabiedrotie, rezervisti un IeM struktūru personāls.    

Ziņu lente
0