Izraēla izvedusi no Sīrijas "Balto ķiveru" locekļus

© AFP 2023 / Omar haj kadour"Baltās ķiveres". Foto no arhīva
Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ASV, Kanādas un Eiropas Savienības lūguma Izraēlas karavīri evakuējuši nevalstiskās organizācijas "Baltās ķiveres" locekļus kopā ar ģimenēm.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Par to svētdien, 22. jūlijā, paziņoja ĀM preses sekretārs Emanuels Nahšons, vēsta Sputnik Igaunija.

"Pēc ASV, Kanādas un Eiropas valstu lūguma Izraēla noslēgusi Sīrijas pilsoņu organizācijas ("Baltās ķiveres") locekļu un viņu ģimeņu humanitāro glābšanas operāciju. Viņi tika evakuēti no kara darbības zonas Sīrijas dienvidos uz kaimiņvalsti," uzrakstīja viņš savā Twitter.

​Sīrijas valdības karaspēki ar spēku un pārrunām izspiež opozīcijas vienības no valsts dienvidu rajoniem, kuri robežojas ar Izraēlu. Saskaņā ar vietējo mediju datiem, naktī uz 22. jūliju caur Izraēlu uz Jordāniju tika izvesti ap 800 cilvēku.

Kā jau iepriekš vēstīts, nevalstiskā organizācija "Baltās ķiveres", kura sākotnēji tika nosaukta par "Sīrijas pilsonisko aizsardzību", bāzējas Lielbritānijā un darbojas uz Rietumvalstu dotāciju rēķina. "Baltajās ķiverēs" strādā sīrieši, kuri izgājuši speciālus sagatavošanas kursus ārzemēs. Organizācija ieguva slavenību un Rietumu valdību atbalstu pateicoties videoierakstiem Internetā, kuros cilvēki baltās ķiverēs un formastērpā glābj bērnus no gruvešiem.

Gazas sektora teritorija - Sputnik Latvija
Izraēla atbildēja uz raķešu šāvieniem no Gazas

Taču ar laiku sāka parādīties arvien vairāk pierādījumu tam, ka videoieraksti par "ķīmiskajiem uzbrukumiem" un Sīrijas armijas "zvērībām" bijis inscenējuma raksturs. Plašai sabiedrībai tika prezentēti videoieraksti, kuros redzams, kā "Baltās ķiveres" uzklāj grimu "cietušajiem", diktējot, kas tiem jāsaka. Turklāt Sīrijas žurnālisti parādīja virkni materiālu, kuros "glābēji" tika nofilmēti ar ieročiem un militārajā formastērpā.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova iepriekš nosauca organizācijas "Baltās ķiveres" darbību par vienu no masveida informācijas kampaņas dalībniekiem Sīrijas varas iestāžu nomelnošanā. Sīrijas prezidents Bašars Asads ir pārliecināts, ka organizācijas "Baltās ķiveres" locekļi patiesībā ir Al Qaeda atbalstītāji.

Maijā Savienotās Valstis apturēja šīs "tiesību aizstāvošās" organizācijas finansēšanu, stipri apgrūtinot tās pastāvēšanu.    

Ziņu lente
0