Ugunsgrēks Talsu novadā izplatās jau trešo diennakti; dūmošana redzama no kosmosa

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские пожарные
Латвийские пожарные - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešo diennakti neizdodas lokalizēt kūdras degšanu Talsu novadā, mainīgais vējš padara liesmu izplatīšanos par neparedzamu; cīņā ar liesmām piedalās ar Lietuvas Bruņoto spēku helikopters.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ joprojām nav izdevies lokalizēt plašu kūdras un meža uzliesmojumu Talsu novada Valdgales pagastā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu otrdienas pēcpusdienā. Deg vairāk kā simts hektāru kūdras un tuvumā esošais mežs.

"Ugunsdzēsēji glābēji jau vairāk kā 60 stundas veic ugunsgrēka dzēšanas darbus Talsu novadā, kur degšana joprojām vietām notiek ar atklātu liesmu, bet citviet gruzd. Šonakt glābēji turpināja cīnīties ar liesmām,lai nepieļautu to tālāko izplatību; ugunsgrēks šobrīd nav lokalizēts," — uzrakstīja VUGD Twitter vietnē.

Kā skaidro dienests, mainīgais vējš ievērojami apgrūtina kūdras un meža dzēšanas darbus.

"Skaidrojam, ka mainīgā vēja virziena dēļ kūdras un meža ugunsgrēka Talsu novadā izplatības ierobežošana prasa ilgstošu darbu. Vēja ietekmē liesmas un dūmi nemitīgi un neparedzami maina savu virzību. Situācija ir bīstama, tādēļ aicinām netuvoties ugunsgrēka vietai!" — uzrakstīja VUGD.

Ugunsdzēsēji tāpat publicēja video no notikuma vietas.

 

Meteo.lv publicēja NASA satelīta attēlu, kurā redzama plaša ugunsgrēka dūmu zona.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīts Meža dienests, vietējo uzņēmumu tehnika, zemessargi un trīs speciāli aprīkoti helikopteri – divi Latvijas un viens Lietuvas bruņoto spēku helikopters.

"Šodien Latvijas armijas Gaisa spēku divi helikopteri Mi-17 un Lietuvas bruņoto spēku helikopters turpina dzēšanas darbus Talsu novada Valdgales pagastā," — uzrakstīja NBS.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku videoierakstā redzams, kā helikopteri veic dzēšanas darbus.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka trešdien no tuvumā esošā Stiklu ciemata tika evakuēti 70 cilvēki. Kā precizē VUGD, Stiklos turpina atrasties pieci-septiņi cilvēki.

Ugunsgrēku bīstamība šogad ir augstāka netipiskā karstuma dēļ, taču par ugunsgrēka iemeslu visbiežāk kļūst cilvēku bezatbildība.

Ziņu lente
0