Kūdras ugunsgrēks Talsu novadā: liesmas izplatās

© © Latvijas armijaСовместные учения Национальных вооруженных сил (НВС), Службы неотложной медицинской помощи, Госполиции и Государственной пожарно-спасательной службы
Совместные учения Национальных вооруженных сил (НВС), Службы неотложной медицинской помощи, Госполиции и Государственной пожарно-спасательной службы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plašo ugunsgrēku Valdgales pagastā turpina dzēst 50 ugunsdzēsēji, Valsts mežu dienests, NBS helikopters un zemessargi. 70 iedzīvotāji no tuvējā ciema evakuēti, viens ugunsdzēsējs nogādāts slimnīcā, lūgta Lietuvas palīdzība.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Turpinās cīņa ar ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, kas sākās otrdien pecpusdienā. Deg kūdras purvs vairāk nekā 100 hektāru platībā un tuvējais mežs, kurā liesmu platība vēl nav noskaidrota, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informācijā presei.

Совместные учения Национальных вооруженных сил (НВС), Службы неотложной медицинской помощи, Госполиции и Государственной пожарно-спасательной службы - Sputnik Latvija
Plašs ugunsgrēks Valdgales pagastā: deg kūdra un mežs

Sausuma un spēcīgā vēja iespaidā trešdien ugunsgrēks pletās plašumā. Tikai naktī izdevās daļēji ierobežot tā izplatīšanos, taču vairākos iecirkņos liesmas turpina izplatīties.

Darbā iesaistīti vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji, Valsts mežu dienests, NBS helikopters un zemessargi.

Trešdien Latvija vērsās pie Lietuvas ar lūgumu atsūtīt Lietuvas Bruņoto spēku helikopteru, kas palīdzētu dzēst ugunsgrēku no gaisa.

Kūdras ugunsgrēku apstākļos īpaši bīstami ir dūmi un vējš, kas var neprognozējami mainīt virzienu. Trešdien spēcīgā vēja dēļ glābēji bija spiesti apturēt cīņu ar uguni, lai nodrošinātu glābēju drošību. Darbi atsākās, tiklīdz radās šāda iespēja.

Trešdienas vakarā slimnīcā nogādāts viens glābējs. Vēl pieciem ugunsdzēsējiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas, un viņi atgriezušies ierindā.

"Neriskējiet ar savu veselību un netuvojieties piedūmotajām vietām un vietām, kur noris ugunsgrēka dzēšanas darbi," — atgādināja VUGD.

Spēcīgo dūmu dēļ trešdien tika evakuēti Stiklu apdzīvotās vietas iedzīvotāji. 70 cilvēki piekrita evakuēties, 50 – atteicās.

VUGD lūdza neizmantot dronus virs ugunsgrēka teritorijas, lai neradītu briesmas helikopteram un glābējiem. VUGD un IeM kritizēja portālu TVNET par šī aizlieguma neievērošanu.

Visiem, kuri interesējas par ugunsgrēku, VUGD piedāvā noskatīties no augšas uzņemtu video.

Iepriekš jau minēts, ka karstais laiks Latvijā saglabāsies vismaz līdz augustam.

Ziņu lente
0