Eiropadomes vadītājs pastāstīja par ASV prezidenta attieksmi pret Ukrainu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps ar Eiropadomes vadītāju Donaldu Tusku
ASV prezidents Donalds Tramps ar Eiropadomes vadītāju Donaldu Tusku - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tusks atzīmēja, ka sarunās ar viņu Tramps neslēpa, ka neizjūt interesi par situāciju Ukrainā.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps vairākās sarunās ar Eiropadomes vadītāju Donaldu Tusku paziņoja, ka viņam ir interesanti Krievijas motīvi attiecībā uz Ukrainu, taču pret pašu Ukrainas valsti viņš izjūt daudz mazāku entuziasmu, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Tusks pateica Polijas telekanāla TVN24 ēterā, vēsta "Evropejskaja pravda".

"Vairākās sarunās ar mani prezidents Tramps neslēpa, ka izjūt mazāk sajūsmas attiecībā pret Ukrainu un vairāk sapratnes par to, ko Krievija izdarījusi Ukrainā," paziņoja Eiropadomes vadītājs.

Jūnija beigās ASV prezidents paziņoja, ka neizslēdz iespēju atzīt Krimu par Krievijas daļu. Tāpat Tamps apsūdzēja pussalas pievienošanā Krievijas Federācijai bijušos Amerikas līderi Baraku Obamu, uzsverot, ka "nepieļautu" to, ja būtu bijis prezidents 2014. gadā.

Krima atkalapvienojās ar Krieviju pēc 2014. gada marta referenduma, kurā vairāk nekā 96% Krimas Republikas un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju nobalsoja par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Buzzfeed: G7 līderu samitā Tramps paziņojis, ka Krima pieder Krievijai

Rietumi vairākkārt uzstājās ar apsūdzībām pret Maskavu, apgalvojot, ka viņa iejaukusies Kijevas darīšanās. Krievija noliedza šādus paziņojumus un uzsvēra, ka viņa nav Ukrainas iekšēja konflikta puse, tieši pretēji, viņa ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvar politisko un ekonomisko krīzi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiksies ar Amerikas līderi 16. jūlijā Helsinkos. Tā būs pirmā pilnvērtīga abu valstu vadītāju tikšanās. Baltajā namā paziņoja, ka tikšanās laikā tiks apspriestas abpusējās attiecības, kā arī virkne nacionālās drošības jautājumu.    

Ziņu lente
0