Buzzfeed: G7 līderu samitā Tramps paziņojis, ka Krima pieder Krievijai

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps apšaubījis atbalstu, ko G7 līderi sniedz Ukrainai, jo tā ir "viena no korumpētākajām valstīm pasaulē".

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis "Lielā septītnieka" (G7) līderiem, ka Krima pieder Krievijai, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz resursu BuzzFeed News.

"Donalds Tramps pateicis G7 līderiem, ka Krima pieder Krievijai, jo visi, kas tur dzīvo, runā krieviski," — sacīja portāla sarunbiedrs.

Viņš arī informēja, ka Tramps apšaubījis atbalstu, ko G7 līderi sniedz Ukrainai, uzsverot, ka "Ukraina — tā ir viena no korumpētākajām valstīm pasaulē."

G7 valstu līderi samitā Kanādā - Sputnik Latvija
Donalds Tramps paskaidrojis, kāpēc Krievijai jāatgriežas G7

Pēc avota datiem, ar šādiem paziņojumiem Tramps nācis klajā pagājušo piektdien oficiālo pusdienu laikā, kur pulcējušies "Lielā septītnieka " līderi.

Resurss norāda, ka pašlaik nav skaidrs, vai ASV prezidenta paziņojumi bija "garāmejot izteikts joks", vai tie "signalizē par ASV pašreizējās ārpolitikas radikālu maiņu".

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā pussalas teritorijā organizētā referenduma, kurā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju pauda atbalstu reģiona iekļaušanai KF sastāvā. Krimas valdība organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Ukraina joprojām uzskata, ka Krima ir tās okupētā teritorija.

Krievijas valdība norāda, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.     

Ziņu lente
0