Peldēties aizliegts: mikrobioloģisks piesārņojums Rīgas ezerā

CC0 / pixabay / Boja
Boja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Bābelītes ezers nav izturējis ūdens kvalitātes pārbaudi, un tagad tajā nav ieteicams peldēties.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Saskaņā ar Valsts veselības inspekcijas (VVI) informāciju, Bābelītes ezerā Rīgā atklāts mikrobioloģisks piesārņojums, vēsta Riga.lv.

Pēc 2. un 3. jūlijā veiktajām ezera peldūdens kvalitātes pārbaudēm konstatēts paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Pludmale - Sputnik Latvija
Ienira un neiznira: glābēji izvilkuši no Latvijas ūdenstilpnēm piecus noslīkušos

Pārējās 55 oficiālajās peldvietās peldēties ir atļauts.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas augusta sākumā.

Peldēšanās ne vien negatīvi var ietekmēt veselību, bet arī apdraudēt atpūtnieku dzīvību. Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) stingri iesaka peldētājiem būt uzmanīgiem uz ūdens, un pamanot slīkstošu cilvēku, nekavējoties zvanīt pa tālruni 112.

Esiet piesardzīgi

Vērts pieminēt, ka 2017. gadā Latvija ieņēma pirmo vietu Eiropā pēc noslīkušo skaita uz vienu iedzīvotāju. Eksperti apgalvoja, ka šāda situācija izveidojusies dēļ tā, ka varas iestādes maz velta uzmanības traģēdiju brīdinājumiem uz ūdens: netiek veiktas informatīvās kampaņas, bērniem nemāca peldēt. Kā rezultātā ap 40% Latvijas iedzīvotāju neprot turēties uz ūdens vispār, savukārt, kad redz slīkstošu cilvēku, tad nezina, kā pareizi jāsniedz viņam palīdzība.    

Ziņu lente
0