Politika

Jānis Reirs aizbrauca uz tikšanos ar vēlētājiem ar dienesta automašīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministrijā attaisnoja Jāņa Reira braucienu uz tikšanos ar vēlētājiem ar dienesta automobili, jo tur bija atnākuši arī vecāka gadagājuma cilvēki.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Labklājības ministru Jāni Reiru ("Vienotība") pieķēra dienesta automobiļa izmantošanā priekšvēlēšanu kampaņas laikā, raksta Latvijas Avīze.

Maija beigās Latvijas Radio izskanēja Reira tikšanās reklāma ar Jelgava vēlētājiem, kuru apmaksājusi "Vienotība", taču braucienam uz Jelgavu Reirs izmantoja dienesta automobili.

Partijas Saskaņa kongress - Sputnik Latvija
Mamikins: "Saskaņa" "sēdina tronī" cilvēkus, kuri iznīcināja krievu skolas

Labklājības ministrijā apstiprināja, ka ministrs patiešām brauca ar automobili, kura uzturēšana tiek apmaksāta no valsts budžeta, taču atsaucās uz to, ka viņš "tikās ar iedzīvotājiem, tostarp, arī ar vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri ir viena no Labklājības ministrijas mērķa grupām", kā arī veica pārrunas ar Jelgavas futbola kluba vadību par jauniešu futbola attīstību.

Kas attiecas uz "Vienotības" apmaksāto radio sludinājumu par tikšanos ar vēlētājiem, tad Labklājības ministrijas pārstāvji apgalvoja, ka ministrs Reirs "nebija par to informēts". Taču "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars apstiprināja, ka paziņojumi pa radio tika saskaņoti ar Reiru, un piebilda, ka šāda veida tikšanās ar labklājības ministru organizējusi vairāk nekā desmit Latvijas pašvaldībās, tādēļ arī paziņoja par to publiski.

Ārējos normatīvajos aktos nav paredzēts, ka valsts iestādes amatpersona drīkst izmantot dienesta transportlīdzekli priekšvēlēšanu pasākumiem, atgādina Valsts kontrole. Likumā noteikts, ka transportlīdzekļa izmantošana darba vajadzībām nozīmē tā izmantošanu darba vai dienesta pienākumu pildīšanu.

2016. gada vasarā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tika sodīts par personīgā skapja pārvadāšanu dienesta mašīnā pusdienu pārtraukuma laikā.    

Ziņu lente
0