Ukrainas uzņēmums "Naftogaz" vēlas tarifus kā Latvijā: ja nesamaksās, atslēgsim

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasUkrainas uzņēmums "Naftogaz"
Ukrainas uzņēmums Naftogaz - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas uzņēmums "Naftogaz" draud atslēgt gāzes padevi desmitiem apdzīvoto vietu valstī, ja regulators neapstiprinās jaunus tarifus.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Uzņēmums "Naftogaz Ukraini" nolēmusi ieviest patērētājiem noteiktajos gāzes tarifos jaunu elementu — maksu par gāzes sadales tīklu izmantošanu. Līdzīga shēma tiek pielietota Latvijā. Tomēr Ukrainas Enerģētikas un komunālo pakalpojumu regulēšanas komisija atteikusies paaugstināt tarifu, tāpēc "Naftogaz" draud atslēgt gāzes padevi, raksta "Ukrainskije novosti".

Uzņēmums "Naftogaz Ukraini" var atslēgt gāzes padevi 129 apdzīvotajām vietām 16 apgabalos, ja regulators neiekļaus gāzes tarifā maksu par kompānijas gāzes sadales tīklu izmantošanu, paziņoja tās vadītājs Andrejs Koboļevs.

Gāzes plīts - Sputnik Latvija
No 1. jūlija Latvijā palielinās gāzes cena

Viņš nosūtījis vēstuli Ukrainas premjerministram Volodimiram Groismanam, kurā informē, ka Nacionālā Enerģētikas un komunālo pakalpojumu regulēšanas komisija nav paaugstinājusi gāzes tarifus, atsakoties iekļaut tajos maksu par tīklu ekspluatāciju.

"Pašreizējā situācija liek kompānijai veikt pasākumus ar mērķi pārtraukt tās īpašumu nelikumīgu izmantošanu, veicot savu gāzes sadales sistēmu objektu konservāciju. Tas var novest pie gāzes padeves atslēgšanas 129 apdzīvotās vietās 16 apgabalos," — apgalvo Koboļevs.

"Naftogaz" vadītājs norāda, ka uzņēmumam pieder gāzes sadales sistēmu objekti, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 21,3 miljoni dolāru, un tas vēlas saņemt maksu par šo tīklu ekspluatāciju, tāpat kā valsts.

Kopš šī gada Latvijā tiek ieviesta analoģiska sistēma. Līdz šim dabasgāzes patērētāji atšķīrās no patēriņa viedokļa. Jaunie tarifi, kas stāsies spēkā 1. jūlijā, ietvers maksu par gāzes sadali un transportēšanu. Tā būs atkarīga no patērētāja pieslēguma jaudas.    

Ziņu lente
0