Restorānos Vairāk saules notikušas kratīšanas

CC0 / Unsplash / Kafija
Kafija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests noliedz savu saistību ar kratīšanām, kuras notikušas restorānos Vairāk saules.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Policija veikusi kratīšanas Vairāk saules birojā un restorānu tīklā sakarā ar aizdomām par iejaukšanos kases sistēmās, kuras dēļ valstij varētu tikt nodarīti zaudējumi 1,5 miljonu eiro apmērā, vēsta LSM.lv.

Vakar pēcpusdienā tīkla restorānus pēkšņi slēdza, apmeklētājus palūdza atstāt telpas, savukārt pie ieejas parādījās uzraksti, ka vieta slēgta tehnisku iemeslu dēļ.

Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
Atrasta kompromitējoša informācija par potenciālo VID vadītāju

Pēc tīkla īpašnieka Endija Bērziņa sacītā, kratīšanas veikusi Kriminālpolicija.

"Pilnīgi vispār nepamatoti — 100% zinu. Viņi nevis neko neatradīs, bet viņi nevar atrast, jo mēs to nedarām," pateica Bērziņš.

Viņaprāt, šobrīd ar policijas palīdzību mēģina izrēķināties ar Vairāk saules.

"Mums gadu atpakaļ bija Valsts ieņēmumu dienests, pārbaudīja visus kases aparātus, un nākamajā dienā mēs pie viņiem aizbraucām, un vienīgais, ko viņi teica, ka jūs esat viens no retajiem uzņēmumiem, kas tiešām neiejaucas kases aparātos. Mēs bijām arī viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas pārgāja uz jauno kases aparātu sistēmu."

Šobrīd restorāni ir slēgti un neesot zināms, kad tie atkal varēs pieņemt apmeklētājus.

VID jau vakar noliedza savu dalību kratīšanās.

"Informējam, ka Valsts ieņēmumu dienests nav saistīts ar operatīvajām darbībām TC Mols restorānā, par ko šodien (12.06.2018.) savā Facebook profilā raksta L.Liepiņa.

Jau atkārtoti aicinām partijas un to pārstāvjus necelt savu popularitāti, izplatot maldinošu un nepārbaudītu informāciju! Apzinoties, ka tuvojas vēlēšanas, aicinām arī sabiedrību rūpīgi izvērtēt informāciju, kas parādās publiskajā telpā, un neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus no vienpusēji un tendenciozi paustiem apgalvojumiem," uzrakstīts dienesta Facebook lapā.    

Ziņu lente
0